Asser Veteranencup 2010

Nieuwe opzet met halve competitie verloopt zonder problemen

LTC neemt leiding bij strijd om

Veteranen cup met AVS en FC Assen op de hielen

ASSEN
– Het 32e zaalvoetbal-toernooi om de Asser Veteranen Cup lijkt na de eerste speeldag af te stevenen op een confrontatie tussen de Asser Veteranen Selectie, LTC en FC Assen. Door het terugtrekken van Ambonia was men genoodzaakt het spelen in twee poules te vervangen door een halve competitie en volgens organisator Luc Rengers is dat goed  bevallen. Alle teams komen een keer tegen elkaar uit en de twee best geplaatste spelen de finale.
De AVS en LTC waren beide na drie wedstrijden nog zonder puntverlies en  moesten onderling uitmaken, wie na de eerste dag de leiding in handen zou nemen. Het betere spel lag bij het selectieteam, dat onder leiding staat van coach Ben Manuputty. Oud-inter-national Peter Hoekstra en zijn jeugdmaatje Casper Goedkoop vonden elkaar blindelings in een prachtige combinatie. Goedkoop rondde dit fraaie staaltje af met een goal. Het duurde tot de slotfase, voordat LTC het initiatief nam.
Doelman Boorsma trok mee ten aanval, waarmee uitera
ard risico werd genomen. Maar er ontstond druk op de AVS-verdediging. Drie minuten voor het einde trof Martin van de Waerden doel en zette zijn club naast AVS (1-1).

Iedereen had zich al verzoend met een gelijkspel, toen in de laatste minuut Danny Boer Rookhuizen verrassend kon uithalen en voor LTC de zege veilig stelde (2-1).
Titelverdediger ACV liep twee keer tegen een nederlaag op. FC Assen won met 2-1 door treffers van Will-em de Wit en Franky Tomatala waar René van Spijker een wat schle-mielige tegentreffer tegenover zette. Het herstel van ACV leek aanstaande na een 2-0 voor-sprong tegen AVS. Vier doelpunten binnen 8 minuten keer-den  het tij. De AVS-treffers kwamen op naam van An-ne Mulder, Peter Hoekstra, Ron Bambach en Lucien Sahetapy.
Achilles 1894 kampte met een spelerstekort. Wellicht door de weerswaarschuwing beschikte coach Fred Prakken over slechts twee wisselspelers. Daar ging er bovendien nog een van af na een veldverwijzing van Dick Guijt wegens commentaar op de leiding.
Buiten dit voorval verliepen de wedstrijden over het algemeen sportief. FC Assen met coach Bro-nno Drukker speelde fris van de lever. Het won twee keer en kwam een keer tot een gelijke eindstand (3-3 tegen Asser Boys).
De club uit Kloosterveen nestelde zich daarmee op een voorlopige derde plaats en kan als outsider als kanshebber worden beschouwd. Daar staat tegenover dat nog pittige wedstrijden wachten tegen AVS en LTC.
Zaterdag a.s. wordt het toernooi voortgezet in de Marsdijkhal. De eerste aftrap is om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Foto’s Ineke Heijting
Voor de aanvang van het toernooi werd een minuut stilte gehouden voor LTC-lid Geert Seubing (72), die in voetbal- en wielerkringen veel werk als vrijwilliger verrichtte.

Loting brengt Achilles en ACV samen Asser Veteranencup zonder Amboina maar met nieuwe selectie Asser Alto’s

ASSEN – Tijdens een directe uitzending van RTV Assen is de loting verricht voor het 33e toernooi om de Asser Veteranencup. Vertegenwoordigers van enkele Asser clubs waren verantwoordelijk voor de trekking. Deze had als resultaat, dat in poule A de volgende teams tegen elkaar uitkomen :
Asser Veteranen Selectie, LEO, Asser Alto’s, FC Assen.
In poule B zijn de onderlinge tegenstanders: 
Achilles 1894,  Asser Boys, LTC, ACV.
De eerste twee teams in de eindstand plaatsen zich voor de winnaarsronde, terwijl de nummers drie en vier uitkomen in de strijd om de vijfde tot en met achtste plaats. Dat zal gebeuren op de tweede speeldag. Doordat FC Amboina afziet van deelname is een alternatief team in het leven geroepen.
Het zal worden samengesteld uit spelers van verschillende verenigingen, zoals de Asser Vetera-nen Selectie in het verleden werd geformeerd. Als FC Amboina in de toekomst besluit weer aan het inmiddels klassieke toernooi deel te nemen, zal de oude vorm van de Veteranen Selectie worden opgeofferd. Dit hebben de deelnemende clubs en organisator Luc Rengers besloten.
Het nieuwe team krijgt de naam Asser Alto’s.
Het toernooi vindt plaats in de Marsdijkhal op zaterdag 8 en 15 januari om 19.00 uur.