Asser Veteranencup 2007

 

Sportief ACV door drie goals van Peter Hoekstra in de hoek gezet


LTC schrijft historie door knappe zege op Asser Veteranen Selectie
in spannend en druk bezocht AVT
 


(van onze speciale verslaggever)

ASSEN 
  LTC heeft zaterdag voor een daverende sensatie gezorgd door voor de eerste keer in  de historie het toernooi om de Asser Veteranen Cup te winnen. De LTC-ers deden dat door het sterke team van de Veteranen Selectie, dat eerder ACV knap had verslagen, een 2-0 nederlaag toe te brengen. Het was het besluit van een wederom geslaagd toernooi, hoewel er deze avond buiten de schuld van de organisatoren wel wat mis ging.
Het was een bijzondere avond want er werd veel te laat begonnen doordat de aan het toernooi voorafgaande korfbalwedstrijd nogal uitliep. Organisator Luc Rengers verkortte derhalve de duur van de wedstrijden. En prompt moest een team noodgedwongen afhaken, toen zich een aantal blessures aandiende.
Hierdoor verviel een wedstrijd en werd de speelduur van de finales verlengd.

“Nooit eerder meegemaakt,”  aldus Rengers, “maar met ‘rollator-soccer’ kun je van alles verwachten. En het talrijke publiek is niets te kort gekomen’.
LTC begon de finale voortvarend. Er werd direct druk uitgeoefend op de ster-ren van weleer. Binnen een minuut was het al raak toen Erwin Boer Rookhuizen uit een spelhervatting direct inschoot. Annulering van de goal volgde, omdat het een indirecte vrije trap betrof. Drie minuten later een gelijke kans, maar nu werd de inzet tot corner verwerkt. De Veteranenselectie beet van zich af.
Met name Peter Hoekstra dwong respect af, maar fel en stevig verdedigen door LTC deed hem kiezen voor minder risico. Toen LTC onder de druk uitkwam door snelle counters, wist Gerard Huizinga een uitval te benutten (1-0)
De vermoeidheid begon een rol te spelen bij de selectiespelers, waarvan de gemiddelde leeftijd een stuk hoger lag dan die van de LTC’ers. Bovendien bleek, dat LTC over een team beschikte, dat aanmerkelijk meer ervaring had met futsal. En het had twee wisselspelers méér tot zijn beschikking.
Met nog 14 minuten te gaan scoorde Gerard Huizinga de 2-0 met een kopbal in de kruising. Verwoede pogingen om de score een ander aanzien te geven door Peter Hoekstra en Gerard Kuntz mochten niet baten. Voor het eerst in de geschiedenis won LTC de Veteranen Cup.
Voorafgaand aan de finale werden de kruisfinales gespeeld. Asser Boys en Achilles 1894 kwamen in de voorronden niet tot winst, maar nu moesten de tegenstanders er aan geloven. Asser Boys pakte de winst tegen LEO in de verlenging en FC Assen kreeg met maar liefst 11-0 klop van de Achillianen.
Marcel Elzenaar was goed voor een hattrick binnen drie minuten. Onderling waren de Boys en Achilles redelijk tegen elkaar opgewassen. In de strijd om de vijfde en zesde plaats was een verlenging noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen, omdat Frank Tomatala in de slotsecon-den als vliegende keeper Aschwin Bos bediende, die vervolgens raak schoot (4-4). Vier seconden voor het einde van de verlenging, toen het publiek reeds een beslissende strafschoppenserie verwachtte, wist Jan-Piet Bosma de winst voor Achilles 1894 veilig te stellen (5-4). FC Assen en LEO waren aan elkaar gewaagd, maar speelden niet zo slagvaardig als tijdens de voorronden. Met 3-2 wonnen de mannen van FC Assen in een spannende strijd.
In de winnaarspoule Namen LTC en FC Amboina het tegen elkaar op. FC Amboina kampte met een spelerstekort, hetgeen naarmate de wedstrijd vorderde tot uitdrukking kwam. LTC had het beste van het spel. De technisch uitstekende Jordan Jansen verschalkte de Amboina-goalie, maar Rico Risamassu maakte met een stift binnen de minuut gelijk (1-1). Toen de blessuregolf zich aandiende, was het voor LTC een koud kunstje om de zege verdiend naar zich toe te halen. (4-1). Na afloop bleek, dat nog slechts twee spelers fit genoeg waren om verder te kunnen. In overleg met de toernooileiding werd besloten, dat verder spelen niet verantwoord was, waarop de strijd om de derde en vierde plaats reglementair een overwinning werd voor ACV. Want ACV kon zich niet plaatsen voor de finale.
Vooral Peter Hoekstra was daarvoor verantwoordelijk door drie maal prachtig raak te schieten voor de Asser Veteranen Selectie.
Als hij in balbezit was kon het publiek smullen van zijn technische begaafdheid. ACV bood wel degelijk tegenstand. Goals van Paul Hoekstra en René van Spijker zorgden voor een gelijke eindstand (2-2).
Koud in de verlenging schoot Peter vanaf de middellijn via paal en keeper raak.

Foto’s Ineke Heijting


Kruisfinales

LEO – Asser Boys 1-2 na verlenging
Achilles 1894 – FC Assen  11-0
LTC – FC Amboina  4-1
Asser Veteranen Selectie – ACV  3-2 na verlenging

Finales

LEO – FC Assen  2-3
Asser Boys – Achilles 1894   4-5 na verlenging
FC Amboina – ACV geannuleerd
LTC – Asser Veteranen Selectie  2-0

Eindstand

1. LTC
2. Asser Veteranen Selectie
3. ACV
4. FC Amboina
5. Achilles 1894
6. Asser Boys
7. FC Assen
8. LEO

ACV werd verkozen tot de sportiefste ploeg. Uit handen van sportwethouder Gerrit Piek ontvingen de ACV’ers een daartoe beschikbaar gestelde bokaal.
__________________________