Asser Veteranen cup 2016

Sportiviteitsprijs voor Asser Boys

LEO vocht als leeuw maar kon stunt tegen ACV in finale niet herhalen. Wel mooie zege op Achilles 1894
ASSEN – In de Marsdijkhal heeft ACV zaterdagavond voor de achtste keer in 35 jaar de Asser Veteranen Cup gewonnen. In de finale werd met 3-1 revanche genomen op LEO, dat de zaterdagclub in de poule met 1-0 had verslagen. Het zorgde evenwel toch weer voor een kleine sensatie door in de halve finale Achilles 1894 te verslaan.
Aanvankelijk speelde ACV de bal lekker rond om de tegenstander uit de tent te lokken. LEO liet het gebeuren en probeerde met counters gevaar te stichten. Een inzet van Marcel Zuiderveld ging via de ACV-doelman over de lat. Aan de andere kant schoot Paul Hoekstra voorlangs. Na 9 minuten schiep Harco Warringa zich een kans en schoot hard en laag in de hoek (1-0). Veel inzet leidde er toe, dat LEO druk kon zetten, wat na een kwartier leidde tot de gelijkmaker. Het doelpunt van Jack de Jong werd luid bejubeld door het talrijke publiek (1-1).
Nadat LEO door een gele kaart met een mannetje minder stond, maakte ACV daar direct gebruik van Erik Witte was de doelpuntenmaker (2-1). Direct daarna velde Paul Hoekstra het vonnis door uit een vrije trap ineens raak te schieten (3-1).
Hoewel de Loners als leeuwen vochten  konden zij  geen echt gevaar meer stichten. Op routine bracht ACV de wedstrijd tot een goed einde, waarmee de titel een feit werd. De tweede plaats van LEO geldt voor de club als het beste resultaat in 35 jaar Asser Veteranen Cup. De spelers van ACV met een gemiddelde leeftijd van, op drie weken na 50 jaar, kwamen in de eindstrijd door in de kruisfinale de Asser Alto’s met 5-1 te verslaan.
LEO had het moeilijker tegen Achilles 1894.
Ronald Hamming bracht de roodzwarten  via de paal op voorsprong (0-1), waarna Wim Biemold en Martin Arkes  voor een Loner voorsprong zorgden (2-1). Met een schuiver van grote afstand kwam Achilles door Albert Peters langszij (2-2), maar Arjan Boer schoot LEO naar de finale (3-2).  In de strijd om de derde plaats won Achilles 1894 afgetekend met 4-1 van de Asser Alto’s.
Asser Boys werd de winnaar van de Sportiviteits-prijs, die door wethouder Jaap Kuin werd uitgereikt.
De organisatie kan terugkijken op een druk bezocht en zeer geslaagd toernooi.    Foto’s Ineke Heijting

Uitslagen

FC Assen – LTC   1-7
FC Amboina – Asser Boys   2-3
LEO – Achilles 1894   3-2
ACV – Asser Alto’s    5-1
FC Assen – FC Amboina   4-1
LTC – Asser Boys   2-3 (na verlenging)
Achilles 1894 – Asser Alto’s   4-1
LEO – ACV    1-3

Eindstand:
1. ACV

2. LEO

3. Achilles 1894

4. Asser Alto’s

5. Asser Boys

6. LTC

7. FC Assen

8. FC Amboina