2020 Nieuwe Rolderrotonde

Vrijdag 8 mei gaat de nieuwe Rolderrotonde en het nieuw ingerichte wegdeel ter hoogte van het Abel Tasmanplein open voor het verkeer. Ook de stremming van de Roldertunnel is dan voorbij.

Komende dagen vinden de afrondende werkzaamheden plaats. Aannemer NTP  brengt eind deze week de uiteindelijke asfaltlaag aan met de bijzondere naam: ‘Grasfalt®’. Dit is duurzaam geproduceerd asfalt waarin olifantsgras is verwerkt. Wethouder Vlieg: “Je ziet het niet meteen, maar de Rolderrotonde en Rolderstraat worden een voorbeeld in de wegenbouw. De deklaag is gemaakt van biologische materialen en dat sluit aan bij onze klimaatdoelstellingen en CO2-reductie. Hiermee werken we actief mee aan de duurzaamheid in de wegenbouw. Daarnaast levert deze rotonde een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de verkeersveiligheid.”

De herinrichting van de Rolderstraat en Rolderrotonde ging eind oktober van start. Op de plek van de rotonde lag eerst een kruising. Om het bouwverkeer van de FlorijnAs goed af te wikkelen kwam er in 2016 een tijdelijke rotonde. Daarna koos de gemeente na overleg met verkeersdeskundigen en omwonenden definitief voor een rotonde op deze plaats. Bij deze nieuwe rotonde worden fietsers en wandelaars om de rotonde heen geleid. Voor de fietsers zijn er vrijliggende fietspaden en veilige oversteken. Ook is de riolering vernieuwd en is er een extra regenwaterriool aangelegd zodat ook het rioolwater op een duurzame manier wordt gescheiden en afgevoerd. Verder is de omgeving van de Abel Tasmanflat heringericht, met meer bomen en verblijfsruimte.
Daarmee is deze entree van de binnenstad opgewaardeerd.