duizendste schip

 

 Schippersechtpaar uit Nijverdal met bloemen ontvangen

Wethouder Langius verwelkomde  in de Vaart

ASSEN – Wethouder Alex Langius verantwoordelijk voor de recreatievaart in de stad, mocht maandagmiddag een paar dagen eerder dan verwacht het duizendste schip van dit seizoen    verwelkomen. Hij deed dit ter hoogte van de haven-voorzieningen aan de Vaart NZ, waar de Oase van de heer en mevrouw J.R en H.J v d  Veen uit Nijverdal was aangemeerd.
Daar kregen ze van de havenmeester te horen dat zij als de duizendste passant van dit jaar de gereconstrueerde Vaart  waren opgevaren. Dat was volgens de gemeente best een bloemetje waard en dat werd in de vorm van een fraai boekt door de wethouder aan het Nijverdals echtpaar aangeboden.
Hij liet dat vergezeld gaan van een korte ‘Welkom in Assen’ toespraak waarin hij wees op de moeite die Assen zich heeft  getroost om de voorzieningen te scheppen die de recreatievaarders nu comfortabel  ter beschikking staan.
Hij wenste het echtpaar een plezierig verblijf toe.
Schipper Van der Veen liet weten verrast te zijn door de faciliteiten die Assen de vaarders aanbiedt. Nu al kon hij zeggen dat dit onvoorziene omstandigheden voorbehouden zeker niet het laatste bezoek van hem en zijn echtgenote aan Asen is.
Hij maakte nog wel de opmerking dat hij komende vanuit Groningen even heeft getwijfeld hoe verder te varen. De aanduiding  Assen-Meppel boven Marsdijk was bij de splitsing voor hem wat onduidelijk, maar hij koos de goede weg en belandde dus niet in de industriehaven.

18-8-2009