Einde vaarseizoen

Wethouder Langius luidde laatste vaarrecreanten uit  

Bloemen bij afsluiting vaarseizoen en afscheid van vriendelijke havenmeester

ASSEN – Het vaarseizoen is voor Asen ten einde. Woensdagochtend heeft  wethouder Alex Langius dat officieel uitgeluid met het aanbieden van een bos bloemen aan havenmeester Henk Sanders. Dat gebeurde in aanwezigheid van het echtpaar T. Holleman uit Wageningen, dat dinsdag aan het eind van de middag arriveerde en tot zijn spijt van de havenmeester te horen kreeg dat zij nog maar een dag konden liggen.

“Jammer”, vond schipper Holleman, die met zijn ‘Ahoy’ na veel verkenningen door het land voor het eerst noordwaarts was gevaren, de route door Drenthe zeer aantrekkelijk had gevonden en Assen als havenstad als zeer aantrekkelijk kwalificeerde.

Wethouder Langius had hartelijke woorden over voor  de havenmeester, wiens optreden naar de berichten luidden, door de bootbezitters vanwege zijn vriendelijkheid zeer werd gewaardeerd.
Voor hem betekende de afrekening van het havengeld met het Wageningse echtpaar en later op de dag het openen van de bruggen tot aan de Drentse Hoofdvaart  tevens het einde van zijn werk in Assen, want hij gaat met pensioen.
Het havenkantoor en de voorzieningen voor de vaarrecreanten aan de Vaart NZ (de klanten hebben zich daar zeer tevreden over getoond) wordt binnenkort afgebroken, elders opgeslagen en voor 1 april volgend jaar weer opgebouwd.  30-9-2009