eerste boottocht

naamloosWethouders op tijd bed uit voor eerste boottocht naar de nieuwe Zwaaikom1

ASSEN
– De wethouders Alex Langius en Chris de Wal, die beiden bemoeienis hebben met de Vaart en de vaarrecreatie, moeten maandagochtend al op tijd het bed uit om de boot-schoenen aan te trekken. Om acht uur stappen zij namelijk aan boord van de Anita.
Dat is het schip van het vakantiehoudende echtpaar A. de Ruiter uit  Alblasserdam, dat al een paar dagen aan de Groenedijk bij de Asser-wijkbrug ligt. en als eerste gaat af-meren in de nieuwe passantenhaven van Assen. De brugwachter opent dan voor het eerst de nieuwe fiets-brug nabij de Europaweg-West en de Nieuwe Witterbrug.

De heer en mevrouw De Ruiter vinden het interessant uitverkoren te zijn.
De heer De Ruiter vroeg zich zaterdagmiddqg wel af of de nood-fiets-brug bij de Nieuwe Witterbrug wel op tijd opgeruimd zal zijn, want die is niet beweegbaar.
Het AsserJournaal heeft hem gerust kunnen stellen door mee te delen dat bij de nieuwe brug een enorme kraan staat die maar een meter of veertig naar voren hoeft te komen om de noodbrug te verwijderen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Er zal maandagmorgen met recht sprake zijn van een nieuwe historische gebeurtenis, waar over vijftig jaar nog over zal worden gesproken.