Het Alteveer in Assen

ASSEN Hospice Het Alteveer in Assen is begonnen met de verhuizing van het huidige onderkomen aan de Burgemeester Agterstraat naar het pand aan de Ter Aardseweg.

Nadat de gemeente de bouwvergunning verleende voor de start van de bouw en verbouw van het hospice, gaat Bouwmaatschappij Hendriks het project uitvoeren. Maar eerst, zo laat Wilma van Wijngaarden, bestuurssecretaris van Het Alteveer weten, moeten er voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden voordat de nieuwbouw kan beginnen.

Van Wijngaarden: ‘Zo wordt een van de bijgebouwen van het pand gesloopt. Door vandalisme was er wat schade toegebracht aan het bestaande gebouw, de werkzaamheden betreffen dus eerst opruimen, herstellen. En dan starten met nieuwbouw en renovatie.’

De renovatie van het bestaande pand staat volgens Van Wijngaarden als eerste op de planning. ‘Het jaar 2021 zal in het teken staan van de realisatie van het nieuwbouwgedeelte.’

Hospice Het Alteveer, een Bijna Thuis Huis voor Noord- en Midden-Drenthe, is een plek voor mensen die terminaal ziek zijn. Het hospice biedt persoonlijke zorg in een huiselijke sfeer. Net als thuis kunnen familie en vrienden hun zorg en aandacht aan de patiënt geven.