Kinderboerderij Weekend 2005

Veel belangstelling voor Kinderboerderij Weekend en Zomerfeest Theeschenkerij

Boerenzwaluwen hebben de weg naar Kinderboerderij in Asserbos weer gevonden dankzij nieuw dak
ASSEN – De kinderboerderij De Hof-stede in het Asserbos stond zondag in het teken van het Kinderboerderij Weekend. Allerlei activiteiten werden er georganiseerd voor de kinderen. De speciale limonadegeit werd van stal gehaald zodat de jeugd zijn eigen drank kon melken en ook waren er diverse demonstraties. Tussen de vijftienhonderd en tweedui-zend kinderen kwamen samen met hun ouders of grootouders op deze dag af.

Eén van de demonstraties was die van een imker die liet zien hoe honing wordt gemaakt. De meest populaire demonstratie was het schapen drijven. Drommen kinderen en hun ouders keken toe hoe een bordercollie de Drentse heideschapen bijelkaar hield. Daarna werden ze één voor één geschoren. Interessant was natuurlijk dat de kinderen hie rbij een handje mochten helpen en als dank konden ze een pluk van de geschoren wol naar huis meenemen.

De broertjes Alexis (7) en Sean (5) Ruiz uit Assen waren ook van de partij. Sean liet trots zijn portemonnee zien die hij vol had gestopt met schapenwol.

”Ik mocht twee keer een schaap scheren en mijn broer heeft dat één keer gedaan. Als ze dit volgend jaar weer doen, kom ik weer”, vertelde een tevreden Sean.

Johan Wessels, educatief medewerker bij de gemeente Assen en verbonden aan de Kinderboerderij, was aan het einde van de dag een zeer tevreden man. Toevallig vond het Weekend  tegelijk plaats met het zomerfeest van de Theeschenkerij, dat elke tweede zond ag van juni plaatsvindt. Hier traden Janke en Tiny op met Drentstalige liedjes. Er was dus voor een ieder wat wils. Rondom de kinderboerderij waren ook veel verenigingen op het gebied van de natuureducatie aanwezig,  die onder meer informatie gaven over  het Wereld Natuurfonds en de dierenbescherming.

“Ook vanuit de boerderij gaven we informatie over het reilen en zeilen hier. Leuk is trouwens ook dat wij dit jaar hier voor het eerst boerenzwaluwen hebben.
We hebben onlangs een nieuw dak op de boerderij gekregen waardoor we minder last van kraaien hebben. We merken dat er sinds die tijd meer vogels aanvliegen, zoals dus deze zwaluwen”, aldus een opgewekte Johan Wessels
Bericht en Foto’s: Iwona Douwes