Bosuiltjes in Asserbos en kerkuiltjes Rhee geringd 2012

Bosuiltjes in Asserbos en  kerkuiltjes bij Jeannets  boerderij in Rhee geringd
ASSEN – Evenals vorig jaar heb-ben de kerkuilen, die hun onder-komen hebben op de kinderboer-derij in het Asserbos, weer jongen gekregen. Deze zijn nu zes weken oud en werden zondagmiddag,  gadegeslagen door vele bezoekers door de heer Arend Veenstra geringd.
Dit jaar is de kast voorzien geweest van een camera en veel  bezoekers hebben de ontwikkelingen van de jonge uilen op een TV scherm dat op de deel van de boerderij hangt, kunnen zien. In Rhee werden bij de boerderij van Jeannet Zwiers ook uiltjes geringd. Hier ging het om kerkuiltjes , die onder handen werden genomen door  leden van de lokale Uilen Wer kgroep.(o.a Arend Veenstra)
Zij deden dit nadat de heer Martin van der Ree een in-   leiding had gegeven over kerkuilen, hun leefgebieden en wat zij aan voedsel tot zich nemen. Er waren  uilen-ballen om dat te laten zien.
De jonge uiltjes lieten zich het omdoen van de ringen gelaten welgevallen. zaten te wachten in een bak op wat er ging gebeuren. Intussen is de uilenkast waarin zij gehuisvest zijn even schoongemaakt en van vers stro voorzien. Moeder Uil maakte van die gelegenheid gebruik van een ogenblik van  verslapte waak- zaamheid en zag kans er door een niet afgesloten opening in de kast tussenuit te vliegen.

4-6-2012

De ooievaarsopvang van Jeannet Zwiers herbergt  momenteel vijf jonge ooievaars. Deze worden op 8 juni geringd en wie daar wat meer over wil weten kan zich informeren via   www.dronessa.nl

Bijdrage Ineke Heijting