2018 Bankjes en poefjes

Assen – De Oudestraat in Assen is woensdagmorgen opgesierd met nieuwe bankjes en ‘poefjes’. Dit in het kader van de facelift die de winkelstraat in de binnenstad ondergaat.
De bankjes (in s-vorm) en de stenen poefjes zijn geplaatst ter hoogte van het Joods monument bij Scapino. Daar zijn de fietsenrekken en het muurtje verwijderd.

Ook aan de ander kant nabij het Forum komen ze ook de bankjes en poefjes daar is ook de fietsenstalling weggehaald. Vraag me toch af waar de fietsen nu zullen belanden??

Harold van Leeuwen van Van Leeuwen Sport voert met twee andere ondernemers in de Oudestraat sinds anderhalf jaar regelmatig overleg met de gemeente over hoe de straat aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek. Zo worden er regelmatig activiteiten gehouden, winkelpanden worden verfraaid en er wordt gekeken naar zaken als bestrating en het plaatsen van bloembakken.

Rommelige aanblik

En dus ook naar het ‘straatmeubilair’. Van Leeuwen: ‘‘De fietsenrekken en het muurtje gaven een wat rommelige aanblik. Dus hebben we besloten die te verwijderen en er mooie bankjes en poefjes voor terug te plaatsen, waar mensen even gezellig kunnen zitten. Dit was een initiatief van de gemeente en ik moet zeggen, het ziet er heel mooi uit.’

Klik hier voor alle foto’s die ik daar maakte