41 ste Asser Veteranen Cup 2019

Asser Veteranen Cup. Het evenement, dat te boek staat als de opening van het nieuwe Asser Sportjaar, vindt voor de 41ste keer plaats en wordt gehouden op zaterdag 5 en 12 januari 2019 in de Marsdijkhal.

Donderdagavond is tijdens de radio-uitzending van Omroep Assen de loting verricht voor het zaalvoetbaltoernooi om de Asser Veteranen Cup.
Het toernooi, dat voor de 41e keer wordt gespeeld, staat te boek als de opening van het nieuwe Asser Sportjaar.

De handeling werd verricht door Richard Weitering, voorzitter van FC Assen, Danny van Dijk, coach van titelverdediger vv LEO , Jan Hulsinga en Jan Blauw namens Asser Boys, uiteraard onder toeziend oog van organisator Luc Rengers.

De loting had tot gevolg, dat de teams, die in 2018 de winnaarspoule vormden, elkaar zullen treffen in de voorronden.

Alle veldvoetbalverenigingen nemen deel, aange vuld met een gelegenheidsteam onder de naam Assen Beweegt.
Het populaire toernooi zal plaatsvinden in de Marsdijkhal op zaterdag 5 januari, terwijl de finales een week later worden gespeeld.

Het aanvangstijdstip is op beide avonden 19.00 uur en de toegang is gratis.

De loting voor het 41e zaalvoetbaltoernooi om de Asser Veteranen Cup had tot gevolg, dat de beste vier ploegen uit 2018 nu een poule vormden in de voorronden, die zaterdagavond in de Marsdijkhal werden gespeeld. Dat bood natuurlijk perspectief voor de minder sterke broeders van vorig jaar. FC Assen en Achilles 1894 plaatsten zich voor de winnaarspoule en de roodzwarte hoofdklasser deed dat zelfs als poulewinnaar. Niet dat er sprake was van een afgetekend verschil met de overige teams, want LTC kwam slechts één doelpunt tekort voor plaatsing bij de laatste vier. De drie genoemde teams behaalden elk zes punten, waardoor de doelcijfers doorslaggevend werden. FC Amboina werd ondanks verzorgd technisch voetbal puntloos laatste in de poule.

 

In de “poule des doods” werd in een aanmerkelijk hoger tempo gespeeld. Titelverdediger LEO troefde ACV met 3-1 af, maar verloor met 0-4 van het sterke Assen Beweegt, dat met oud-internationals Gibril Sankoh en Sergio van Dijk in de gelederen een favorietenrol opeiste. Toch wist Asser Boys dat team op 1-1 te houden, terwijl het bovendien twee maal de paal trof. Tot op het laatst bleef de spanning overheersen. In de laatste ronde stelde Assen Beweegt een plaats in de kruisfinale veilig ten koste van ACV. Asser Boys raakte vaker de paal dan het net en gaf een 1-0 voorsprong uit handen. LEO profiteerde en zette daarmee een stap in de richting van de finales. Voor Assen Beweegt nam Gibril Sankoh zes van de zeven treffers voor zijn rekening. Sergio van Dijk scoorde één maal. Komende zaterdag vinden vanaf 19.00 uur de finales plaats in de Marsdijkhal. De toegang is gratis.

Uitslagen poulewedstrijden:

Poule A: FC Assen – FC Amboina 3-0, Achilles 1894 – LTC 2-0, FC Assen – Achilles 1894 1-0, FC Amboina – LTC 0-1, FC Assen – LTC 0-2, FC Amboina – Achilles 1894 0-2

Eindstand: 1. Achilles 1894 3-6 (4-1), 2. FC Assen 3-6 (4-2), 3. LTC 3-6 (3-2), 4. FC Amboina

Poule B: LEO – ACV 3-1, Assen Beweegt – Asser Boys 1-1, LEO – Assen Beweegt 0-4, ACV – Asser Boys 2-3, LEO – Asser Boys 3-1, ACV – Assen Beweegt 1-2.

Eindstand: 1. Assen Beweegt 3-7, 2. LEO 3-6, 3. Asser Boys 3-4, 4. ACV 3-0

Kruisfinales winnaars: Achilles 1894 – LEO, FC Assen – Assen Beweegt

Kruisfinales verliezers: LTC – ACV, FC Amboina – Asser Boys

 

Hier onder staan  de wedstrijden daar ik altijd  met soms een uitzondering te veel foto’s maak  staan ze in een album  als ze daar staan is de link aanklik baar

Dank dat jullie allemaal weer mee deden zodat ik en ook de anderen er van hebben genoten en het heb kunnen vastleggen.

 

Poule A:

 FC Assen – FC Amboina 3-0,

Achilles 1894 – LTC 2-0,

FC Assen – Achilles 1894 1-0,

FC Amboina – LTC 0-1,

FC Assen -LTC 0-2

FC Amboina – Achilles 1894 0-2

 

Poule B:

LEO – ACV 3-1,

Assen Beweegt – Asser Boys 1-1,

LEO – Assen Beweegt 0-4,

ACV – Asser Boys 2-3,

LEO – Asser Boys 3-1,

 

ACV – Assen Beweegt 1-2.  helaas van deze partij maar weinig foto daar mijn vervoer voor de deur stond