Spanning Troef bij voorronden Asser veteranen Cup

Zaterdagavond zijn in de Marsdijkhal de voorronden gespeeld van het zaalvoetbaltoernooi om de Asser Veteranen Cup. Het populaire toernooi wordt voor de 38e keer gespeeld. Onder grote publieke belangstelling kwamen alle Asser veldvoetbalverenigingen binnen het strijdperk, aangevuld met een gezamenlijk team onder de naam Assen Beweegt. Dat team kwam de voorronden zonder puntverlies door, maar daar moest wel strijd voor worden geleverd.

Bovenstaande foto zijn van Johan de Jonge bedankt dat ik ze hier mag plaatsen

Titelverdediger LTC trok aan het kortste eind, toen Richard Wijnalda 20 seconden voor het einde de 1-0 binnenschoot. Achilles 1894 verloor van Assen Beweegt door bij een 1-0 achterstand een strafschop te missen, waarna het in plaats van 1-1 direct 2-0 werd. FC Assen, vorig jaar finalist, wist eveneens niet tot winst te komen (2-3).

Achilles 1894 en LTC moesten onderling uitmaken, wie de tweede plaats in de poule zou opeisen. Bij een 1-1 stand verruilde coach Fred Prakken de doelman voor een extra veldspeler, maar de alles-of-niets-actie pakte verkeerd uit. In de laatste twee minuten prikte LTC de bal drie keer in het verlaten doel (1-4).
In de andere poule eindigden de eerste wedstrijden onbeslist. Alleen ACV wist een zege binnen te halen door het technisch vaardige FC Amboina met 2-0 te verslaan. Asser Boys leek met 2-0 te winnen van LEO, maar in de slotminuut scoorden de Loners twee keer (2-2).

Spanning tot in de laatste ronde. LEO en Asser Boys hadden beide twee punten, ACV vier en FC Amboina één. Voor elke ploeg bestond daarmee de kans op plaatsing in de winnaarspoule. Bij een 2-1 voorsprong kreeg LEO tegen ACV twee minuten straftijd.

Reeds na 9 seconden profiteerde ACV van de numerieke meerderheid door Ype Jansma, die de gelijkmaker aantekende (2-2). De zaterdaghoofdklasser stelde hiermee een plaats veilig voor de kruisfinales. De uitkomst van de laatste wedstrijd werd daarmee doorslaggevend.

De winnaar van Asser Boys – FC Amboina zou zich plaatsen, terwijl bij een gelijkspel LEO de lachende derde zou zijn. Het counterende Asser Boys kwam op een 2-0 voorsprong en zou hiermee precies op gelijke hoogte komen met ACV. Wedstrijdleider Luc Rengers voorzag een probleem, omdat benodigde strafschoppen uitsluitsel moest geven welk team poulewinnaar zou worden. Echter de ACV’ers stonden reeds te douchen. Een minuut voor tijd wijzigde de stand alsnog, toen Chris Oost de 3-0 aantekende, waarmee het probleem werd opgelost. Asser Boys werd alsnog poulewinnaar voor ACV, terwijl LEO zonder te verliezen werd uitgeschakeld.

Zaterdag vanaf 19.00 uur worden de finales gespeeld in de Marsdijkhal. De toegang is  gratis.

Uitslagen
Achilles 1894 – FC Assen 2-1
Assen Beweegt – LTC 1-0
Achilles 1894 – Assen Beweegt 0-2
FC Assen – LTC 2-6
Achilles 1894 – LTC 1-4
FC Assen – Assen Beweegt 2-3

Eindstand
1. Assen Beweegt 3-9 6-2
2. LTC 3-6 10-4
3. Achilles 1894 3-3 3-7
4. FC Assen 3-0 5-11

LEO – FC Amboina 1-1
Asser Boys – ACV 0-0
LEO – Asser Boys 2-2
FC Amboina – ACV 0-2
LEO – ACV 2-2
FC Amboina – Asser Boys 0-3

Eindstand
1. Asser Boys 3-5 5-2
2. ACV 3-5 4-2
3. LEO 3-3 5-5
4. FC Amboina 3-1 1-6

Programma kruisfinales plaats 5 t/m 8
Achilles 1894 – FC Amboina
FC Assen – LEO
De winnaars spelen om de vijfde en zesde plaats en de verliezers spelen om de zevende en achtste plaats

Programma kruisfinales plaats 1 t/m 4
Assen Beweegt – ACV
LTC – Asser Boys
De winnaars plaatsen zich voor de finale en de verliezers spelen om de derde en vierde plaats   Na afloop reikt sportwethouder Albert Smit de prijzen uit.

foto’s van de wedstrijden op 9 januari 2016 Asser Veteranen Cup 2016

Achilles 1894 – FC Assen

Assen beweegt -LTC

LEO -FC Amboina

Asser Boys – ACV

Achilles 1894 – Assen beweegt

FC Assen -LTC

LEO – Asser Boys

FC Amboina -ACV

Achilles 1894 -LTC

FC Assen – Assen beweegt

LEO – ACV

FC Amboina Asser Boys