38 ste Asser Veteranen Cup 2016

Loting Asser Veteranen Cup:

alle ‘blauwhemden’ in één poule.

‘En hou het sportief dit jaar!’

 REPORTAGE – In de nieuwe studio van RTV Assen aan de Zuidhaege (ICO) in Assen is zondagmiddag de loting verricht van de 38 ste editie van de Asser Veteranen Cup, die deze maand in de Marsdijkhal in Assen wordt gespeeld. En de hesjes of reserveshirts zullen overuren gaan maken.

De loting van de Asser Veteranen Cup in volle gang. ● 2016 © Ineke Heijting

Luc Rengers, de grote man achter de Veteranen Cup, kreeg het namelijk voor elkaar om samen met Dennis Nederpelt (FC Assen), Henk Veen en Jan Blauw (beiden Asser Boys) alle blauwhemden van de voetbalclubs in de gemeente Assen bij elkaar te stoppen in poule B: LEO, FC Amboina, Asser Boys en ACV. In Poule A zitten Achilles 1894, FC Assen, LTC en Assen Beweegt, een verzameling veteranen van diverse clubs.

Rengers wees er maar meteen op na de loting, dat het sportieve karakter van het zaalvoetbaltoernooi in Marsdijk bovenaan staat. Vorig jaar ergerde de Asser politicus zich groen en geel aan het bij vlagen zeer harde spel dat hij voorgeschoteld kreeg. “Die vlag met ‘respect’ hangt er niet voor niets. Er werd vorig jaar soms ‘fors gevoetbald’, en dat zijn we niet gewend tijdens de Asser Veteranen Cup, dat het Asser sportjaar juist op sportieve wijze moet inluiden.”

Rengers waarschuwde, dat als het weer uit de hand dreigt te lopen, hij zal ingrijpen. “Het moet weer ouderwets worden, dus hou het sportief dit jaar!”

Grensrechters

Verder benadrukte Rengers het belang van sponsors, vrijwilligers en vooral grensrechters. Semi-gekscherend: “Elke club levert een grensrechter. We beginnen niet eerder voordat dat het geval is…”

De sponsors zijn belangrijk, omdat de scheidsrechter van de twee avonden betaald moeten worden. Eén van de twee arbiters is overigens afgevallen. Rengers: “Kevin Bodde is afgevallen. Bodde is assistent-scheidsrechter geworden in het betaald voetbal en heeft deze maand verplichtingen bij de KNVB.”

De Asser Veteranen Cup begint zaterdag 9 januari vanaf 19.00 uur in de Marsdijkhal met de poulewedstrijden Achilles 1894-FC Assen en Assen Beweegt – LTC in poule A, in poule B zijn de eerste ontmoetingen LEO – FC Amboina en Asser Boys – ACV. Een week later staat de finaleronde (ook vanaf 19.00 uur) op het programma. De entree is gratis

Bron Assercourant

Programma
19.00 uur Achilles 1894 – FC Assen
19.20 uur Assen Beweegt – LTC
19.40 uur LEO – FC Amboina
20.00 uur Asser Boys – ACV
20.20 uur Achilles 1894 – Assen Beweegt
20.40 uur FC Assen – LTC
21.00 uur LEO – Asser Boys
21.20 uur FC Amboina – ACV
21.40 uur Achilles 1894 – LTC
22.00 uur FC Assen – Assen Beweegt
22.20 uur LEO – ACV
22.40 uur FC Amboina – Asser Boys