2014 veteranen

36 ste Asser Veteranen Cup 2014

Goed verlopen toernooi om de Asser Veteranen Cup trok weer veel publiek
Doelman Alex Kuiters grote  held bij ACV na stoppen strafschop in spannende finale tegen Asser Alto’s
ASSEN – Na een zeer spannende finale van de strijd om de De Asser Veteranen Cup komt de cup tot aan de 37ste editie  terecht in de prijzenkast van ACV. Daar moesten de ACV-veteranen wel tot op de bodem gaan. De zater-dagclub moest in een bom-volle Marsdijkhal afrekenen met de Asser Alto’s, een team, dat is samengesteld uit spelers van verschillende clubs.  De eindstrijd eindigde gelijk (1-1) en in de verlenging werd niet gescoord. Strafschoppen moesten dus bepalen, waar de Cup een jaar mag vertoeven. ACV-doelman Alex Kuiters werd uiteindelijk de held van het toernooi door een strafschop te stoppen, waarna Harco Warringa de beslissende penalty verzilverde.  In de voorronden troffen beide finalisten elkaar en ook toen werd het gelijk (2-2). Geroutineerd nam AC V een voorsprong door een treffer van Paul Hoekstra (1-0.
Dit was voor de Asser Alto’s aanleiding om meer druk te zetten. Dat resulteerde hal-verwege de strijd in een scrimmage voor het ACV-doel. Een schot van Richard Wijnalda werd door doelma Kuiters gepareed.  De terug stuitende bal werd fors op de pantoffel genomen en belandde op het gezicht van Rob Salomons. De rebound werd benut door Wijnalda op het moment, dat Salomons groggy op de nieuwe sporthalvloer belandde (1-1). De druk bleef, maar met snelle uitvallen stichtte ACV met regelmaat gevaar. Aan beide kanten bleven de keepers heer en meester. Tijdens de verlenging bleek dat ook het geval, waarna met de strafschoppen serie een beslissing werd geforceerd.
De ‘kleine finale’ om de derde en vierde plaats, ging tussen LTC en LEO. Vooraf waren beide teams gebrand op de toernooizege, maar zo ver kwam het niet. Beide clubs verloren de kruisfinale. ACV klopte LTC met 6-3, waarbij een opmerkelijk doelpunt werd gemaakt. Vanaf eigen doelgebied schoot Harco Warringa de bal over het gehele veld in vijandige doel. Da t kunststukje is overigens te bewonderen op ACV TV, die alle doelpunten vastlegde.
LEO ging met 3-1 ten onder tegen de Alto’s. In de strijd om het brons moest LTC tegen LEO het onderspit delven door een treffer van Martin Ars te moeten toestaan, een goal, die door het publiek luid werd bejubeld (0-1).
In de verliezerspoule deed Achilles 1894 wat het in de voorronden verzuimde: doelpunten maken.
De bijna 120 jaar oude club met o.a. Jan-Piet Bosma, Anne Mulder, Ronnie Bam-bach en Alex Visser in de gelederen, won van FC Am-boina (5-3), waarna ook FC Assen aan de zegekar werd gebonden (4-1). Daar mee werd de vijfde plaats vastgelegd.
Asser Boys werd winnaar van de sportiviteitsprijs, die door clubicoon Henk Veen met trots in ontvangst werd genomen uit handen van organisator Luc Rengers.