2005 Veteranencup

2005 Oud-international Peter Hoekstra ster in strijd om de Veteranencup die in het teken staat van giro 555


ASSEN
 – Peter Hoekstra is vast de meest aansprekende voetballer, die zaterdag bij de start van de strijd om de Asser Veteranencup te zien zal zijn. De oud-international en speler van zowel PSV als Ajax verschijnt als gastspeler in een selectieteam. Hij geeft daarmee een extra accent aan het toernooi, dat in het teken staat van Giro 555 en beoogt zoveel mogelijk geld bijeen te brengen om in Azië een stukje van de enorme nood te helpen lenigen.

Het zaalvoetbaltoernooi wordt voor de 27-ste keer gehouden en waar anders altijd de toegang gratis was, wordt nu de bezoekers een vrijwillige entreeprijs gevraagd. Daarnaast kunnen bezoekers raden hoeveel doelpunten gedurende het toernooi worden gemaakt. Bovendien wordt een verloting georganiseerd waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de slachtoffers van de vloedgolframp.
Voorts wil organisator Luc Rengers de kosten voor de te behalen prijzen tot een minimum beperken.
Het toernooi met een hoog reüniegehalte kent dus in oud-Assenaar Peter Hoekstra een publiekstrekker. De ACV-er mag zonder meer de beste voetballer worden genoemd, die Assen en zelfs heel Drenthe heeft opgebracht.
In het toernooi plaatsen de twee beste per poule zich voor de finale. De ploegen die als derde of vierde eindigen komen uit in de verliezerspoule.
Het toernooi, dat in de Marsdijkhal wordt gehouden, begint zaterdag om 19.00 uur. De finale is op 15 januari.

Dit is het wedstrijdprogramma


Poule A

19.00 uur:  ASSER BOYS – ACHILLES ’94

19.20 uur:  LTC – ASSER VETERANEN SELECTIE

20.20 uur:  ASSER BOYS – LTC

20.40 uur:  ACHILLES’94 – ASSER VETERANEN

21.40 uur:  ASSER BOYS – ASSER VETERANEN

22.00 uur :  ACHILLES 1894 – LTC

Poule B

19.40 uur:  FC AMBOINA – LEO

20.00 uur:  FC ASSEN – ACV

21.00 uur:  FC AMBOINA – FC ASSEN

21.20 uur:  LEO – ACV

22.20 uur:  FC AMBOINA – ACV

22.40 uur:  LEO – FC ASSEN

Peter Hoekstra nog steeds populair in Assen


Voorronden Veteranencup dragen sportiviteit hoog in het vaandel

 

Assen – In de Marsdijkhal werd zaterdag voor de 27ste keer om de Asser Veteranencup gespeeld.  Het was de avond van de voorronden, waarin zeven (veld)voetbalploegen uit Assen en een veteranenselectie aan deelnamen. Sportiviteit stond ook nu weer hoog in het vaandel, wat bleek uit het feit dat geen kaarten of tijdstraffen werden uitgedeeld. Ook op de tribune heerste geen rivaliteit. De vele supporters genoten van de wedstrijden.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Cup deed er een oud-international mee: Peter Hoekstra uit Assen. De oud-ACV’er speelde van 1990 af tot en met 1995 bij PSV. Daarna maakte hij de overstap naar Ajax waar hij tot 2000 speelde. Na Ajax voetbalde hij nog een jaar bij FC Groningen en in 2001 vertrok hij naar de club ‘Stoke City’ in Engeland. Sinds een half jaar woont Peter weer in Assen. Zijn voetbalcarrière eindigde vanwege een enkelblessure. Voetballen doet hij niet meer. Momenteel is hij assistent-trainer bij de B-jeugd van FC Groningen. Ondanks zijn blessure verscheen hij toch in de hal in de Veteranen selectie.

BEN VROEG EN IK ZEI METEEN JA
“Ben Manuputty, collega veteraan, belde mij een tijd geleden op of ik mee wilde doen. Ik zei meteen ja. Het is goed om weer terug te zijn in Assen, terug op het oude honk.

Van tevoren hebben wij niet met elkaar geoefend. Daar was geen tijd voor, maar dat maakt niks uit.
Het is leuk om mee te doen en naarmate de wedstrijden vorderden, raakten we meer op elkaar ingespeeld. Helaas merkte ik na verloop van tijd toch weer dat ik last van mijn enkel kreeg”.

Dat Peter Hoekstra in Assen nog grote bekendheid geniet was duidelijk te merken. Op de momenten dat hij in het veld stond, hoorde je diverse malen “Hup Peter” vanaf de tribune. Er staat tenslotte ook niet elk jaar een oud-international in het veld.
Volgende week zal Peter niet te bewonderen zijn tijdens de veteranencup. Dan zit hij met de jeugd van FC Groningen op Schiermonnikoog.

LUC TEVREDEN OVER EERSTE AVOND

Ook Luc Rengers, organisator, was zeer tevreden over de eerste avond. Alle veldverenigingen van Assen deden mee. Asser Boys, Achilles, LTC, Amboina, Leo, FC Assen en ACV.

“Deze cup is in 1979 ontstaan. We hadden toen een strenge winter en daardoor duurde de winterstop langer dan normaal. Er werd een zaaltje gehuurd om toch te kunnen spelen en inmiddels doen we dit dus alweer zevenentwintig jaar. Het is een sportief toernooi, daar staat het ook om bekend. Dat zagen we deze avond ook weer”.

Het toernooi stond stil bij de ramp in Azië, die zich tweede kerstdag voltrok. Bij de ingang kon men vrijwillig entree betalen. Ook kon men voor een euro het aantal goals raden met als hoofdprijs een jaarkaart voor een Asser voetbalclub naar keuze.

De handbalploeg Assen ’75 droeg ook een steentje bij. Deze organiseerde een verloting. Voor vijftig cent kon er een bonnetje worden gekocht.

Alle opbrengsten worden gestort op giro 555.

“Hoeveel we binnengehaald hebben weet ik nog niet. Dat is ook niet het belangrijkste. Alle beetjes helpen”,aldus Luc Rengers.

Als verwacht: ACV en Achilles veruit favoriet

ACV veteranen geven collega’s in  Cupstrijd geen enkel punt cadeau

ASSEN – Bij de wedstrijden in de voorronden van de Asser Veteranencup in de Marsdijkhal gingen het er gemoedelijk aan toe. Geen geduw en al helemaal geen tikjes tegen de achillespezen. De wedstrijden verliepen dus sportief en het publiek genoot. Alle veldploegen van Assen deden mee en waren verdeeld over twee poules.
In Poule A streden Asser Boys, Achilles, LTC en de Asser Veteranen Selectie om de eerste plaats van de avond. In poule B waren dit Amboina, Leo, FC Assen en ACV.

De teams die in hun poule bij de eerste twee eindigden zullen volgende week strijden in de winnaarsronde om de plaatsen één tot en met vier. De laatste twee gaan dan nog voor de plekken vijf tot en met acht.

In Poule A had  LTC  het moeilijk. In de  eerste wedstrijd werd met 2-0 van Asser Boys verloren. LTC had een aantal keren van de nulstand af kunnen komen, maar liet punten liggen door te lang te wachten met scoren. Tegen de Veteranen selectie was het een gelijke strijd: 1-1.

In de laatste wedstrijd tegen Achilles leek het er lange tijd op dat LTC toch nog de volle drie punten zou pakken door de ruime 2-0 voorsprong, maar moest deze uit handen geven doordat Achilles in een mum van tijd maar liefst vier keer scoorde.

Deze overwinning voerde Achilles naar de eerste plaats in de poule doordat ook de wedstrijd tegen Asser Boys werd gewonnen en de ploeg gelijk speelde tegen de Veteranen selectie.

De Veteranen Selectie, waarin Peter Hoekstra meespeelde, eindigde op de tweede plaats in de poule. In de eerste twee wedstrijden tegen LTC en Achilles werd gelijk gespeeld waardoor het puntsaldo op twee  uitkwam.
In de laatste partij stonden de Veteranen tegenover de Asser Boys die drie punten hadden dankzij een overwinning op LTC. De veteranen wonnen met 3-1 en pakten dus het volledige aantal punten.

In Poule B kreeg FC Assen het zwaar te verduren. Met nog twaalf minuten te gaan keek de ploeg tegen de Selectie tegen een achterstand van 3-0 aan. Veel beter werd het niet voor ze. Met acht doelpunten werden ze genadeloos ingemaakt zonder ook maar één punt tegen te scoren. Een opmerkelijk doelpunt in deze partij was er van Paul Hoekstra, broer van Peter Hoekstra. Hij maakte een sliding en zonder al te veel moeite eindigde de bal in het doel.

Ook de wedstrijden die FC Assen tegen Amboina en Leo speelde leverden niets op. De FC verloor alle partijen en behaalde dus geen enkele punt.

ACV kon deze avond bestempeld worden als de best spelende ploeg. Als enige won de ploeg alle wedstrijden zonder ook maar één goal tegen. Zij eindigde dan ook als eerste in de poule.

Ook Leo speelde verdienstelijk. De twee wedstrijden tegen FC Amboina en FC Assen werden gewonnen, maar ACV was ook voor Leo een  maatje te groot.
Volgende week, tijdens de finales op 15 januari, kunnen ze het goedmaken. Beide ploegen gaan door naar de winnaarsronde.

Ook FC Assen krijgt dan de kans om te laten zien toch wel wat in de mars te hebben. Als de FC-ers dan  wat beter in hun vel zitten worden ze wellicht nog vijfde.

 Uitslagen Veteranen Cup

Poule A

ASSER BOYS – ACHILLES ’94           0-1

LTC – ASSER VETERANEN                1-1

ASSER BOYS – LTC                        2-0

ACHILLES’94 – ASSER VETERANEN   1-1

ASSER BOYS – ASSER VETERANEN   1-3

ACHILLES 1894 – LTC                    4-2


Eindstand Poule A

1  Achilles      7 punten

2  Veteranen   5 punten

3  Asser Boys  3 punten

4  LTC            1 punt

Poule B

FC AMBOINA – LEO          0-1

FC ASSEN – ACV              0-8

FC AMBOINA – FC ASSEN  3-2

LEO – ACV                      0-2

FC AMBOINA – ACV          0-3

LEO – FC ASSEN               6-1

Eindstand Poule B

1  ACV           9 punten

2  LEO           6 punten

3  Amboina    3 punten

4  FC Assen    0 punten