33 ste Asser Veteranen Cup 2011

Publiek door veel doelpunten grote winnaar bij Asser Veteranen Cup
ASSEN – In de Marsdijkhal zijn zaterdagavond de voorronden gespeeld van de strijd om de Asser Veteranen Cup. Het po-pulaire zaalvoetbaltoernooi wordt voor de 33e keer georganiseerd met deelname van de Asser veldvoetbalclubs met uitzondering van  FC Amboina. Deze afwezigheid werd opgevangen door een alternatief team, dat werd samengesteld uit spelers van de verschillende clubs onder de naam de Alto’s.
Het resultaat van de Alto’s was weliswaar niet opvallend, maar er werd wel degelijk gelijkwaardige tegenstand geboden door het gelegenheidsteam. Tegen FC Assen werd gewonnen (2-0), maar in de Asser Veteranen Selectie  (AVS) moest de meerdere worden erkend (3-5). De laatste wedstrijd in de poule was beslissend. Zowel de Alto’s als opponent LEO hadden drie punten verzameld. De winnende ploeg zou zich plaat-sen voor de winnaarspoule. Het initiatief lag bij de Alto’s, dat door Paul Boer een 2-0 voor-sprong nam. Daarna kwam LEO op stoom. Doelpunten van Arjan Starke, Jack de Jong en Richard Knoop zetten de ploeg uit Loon op een 2-3 voorsprong. Bij de derde goal kwam doelman Raphael Profost ongelukkig terecht en raakte ernstig geblesseerd aan zijn elleboog. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebacht. De keeper van LTC verving hem, Kris Masselink tekende na de hervatting de gelijkmaker aan (3-3). Wim Biemold schoot twee minuten voor tijd LEO naar de finale-poule.
In het team van de Asser Veteranen Selectie waren oud-international Peter Hoekstra en Casper Goed-koop de opvallende spelers.Samen waren zij goed voor twaalf treffers. Verdedigend werden zij uitstekend ondersteund door Anne Mulder, in het verleden de rustgevende linksback van FC Groningen.
Poule B kende een doelpuntrijke start. Asser Boys goalgetter Rob Roodt trok de aandacht door binnen acht minuten een loepzuivere hattrick op zijn naam te schrijven.
Dat gebeurde in de wedstrijd tegen Achilles 1894, die niet alleen een 7-4 zege voor Asser Boys opleverde, maar ook het talrijke publiek winnaar liet worden. Maar liefst elf doelpunten in negentien minuten was de prijs.
LTC en ACV leverden een spannende wedstrijd op, die geen win-naar kende. Een gelijk opgaande strijd eindigde in 1-1. LTC was even dicht bij de zege, maar een schot van Erwin Boerrookhuizen belandde tegen de paal.  Het aanmerkelijk jongere LTC lever-de een zevenklapper af tegen Achilles 1894. Favoriet ACV had moeite met outsider Asser Boys.
Rob Roodt zette de Boys zelfs op voorsprong, waarna ACV de zeilen moest bijzetten om alsnog een nipte zege uit het vuur te slepen (2-1).
De laatste wedstrijd in de poule ging tussen LTC en Asser Boys. De LTC’ers hadden aan een gelijk spel voldoende om zich te plaatsen voor de winnaarspoule. Een aanvankelijk gelijk opgaande strijd leverde Asser Boys een vrije trap op, nadat een forse over-treding was begaan. Dit betekende straftijd voor LTC. De vrije schop werd direct verzilverd (1-0), waardoor de numerieke meerderheid gelijk werd opgeheven. Toernooi topscorer Rob Roodt voltrok dat vonnis.

 

 

Even later gebeurde precies hetzelfde. Mede daardoor trok Asser Boys met 4-0 aan het langste eind, waarmee titelfavoriet LTC volgende week uitkomt in de strijd om de vijfde tot en met achtste plaats.

Foto’s Henk Heijting