2020 Asser Praat

ASSER PRAAT

‘Asser Praat’ is een serie praatshows over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is. Bernd Otter en Kars Klok presenteren, als leden van de Asser Historische Vereniging, alweer het vierde seizoen. In DNK vertellen verrassende gasten aan de hand van oude foto’s en filmpjes over bijzondere gebeurtenissen óf gewoon over zichzelf.
Vaste prik van ‘Asser Praat’ zijn de miniquiz, de positief kritische noot van Bert Naarding, muziek door het duo Van Luie Kees – met o.a. het Asser Praatlied – én de gemoedelijke sfeer.
Want meepraten mag. Uiteraard verzorgen Kars Klok en Bernd Otter weer de presentatie.

Asser Praat – zondag 2 februari
De carnavalsvereniging van Pitlo – de carnavalsnaam van Assen – viert dit jaar het vijftigste jubileum. Hoogste tijd om terug te blikken! Tijdens de Asser talkshow op zondag 2 februari vertellen de Narren van Pitlo over de roemruchte gloriedagen met feesten in het Wilcocentrum en Schouwburg Bellevue en waar de vereniging nu staat met carnavalsprins Björn.

Voor wie weinig met carnaval heeft zijn er genoeg andere redenen om de komende editie van Asser Praat niet te willen missen. Zo krijgt Assen-Oost volop aandacht. Van oudsher heeft ‘over het spoor’ niet de beste aanbeveling, maar is dat nog steeds zo? Truus Dijkema geeft haar visie. Ze heeft er een boek over geschreven. Ook kindcentrum De Regenboog staat in Assen-Oost waar ooit de Gelmok en het rijkspolitie actief waren. De school verdiept zich voor een speciale bijdrage aan Asser Praat in dat verleden.

Vanwege het succes van de fotocollectie Kalverkamp in de vorige editie presenteren Bernd Otter en Kars Klok een tweede serie stadsgezichten van deze dokter van minstens een eeuw geleden. Vaste prik van ‘Asser Praat’ zijn de miniquiz, de positief kritische noot van Bert Naarding, muziek door het duo Van Luie Kees – met o.a. het Asser Praatlied – én de gemoedelijke sfeer. Want meepraten mag. Uiteraard verzorgen Kars Klok en Bernd Otter weer de presentatie.