2013 Dag van de Bouw Brandweer

Assenaren konden op Dag van de Bouw kijkje nemen bij bouw van het Brandweer onderkomen

ASSEN – Op de ‘Dag van de Bouw’ stond in Assen het toekomstige onderkomen van de Brandweer aan de Mien Ruysweg centraal. In september wordt het opgeleverd en bij de bouw betrokken bedrijven leek het een goede zaak de Assenaar er nu al kennis mee te laten maken. De bedrijven Koopmans Bouw, Croon Elektrotechniek  en Wolter & Dros hebben een hele klus onder handen.
Het gaat niet alleen om de huisvesting van de brandweer maar ook die van de Hulpverleningsdienst Drenthe (HVD) en de GGD.

De ruimtes in de U-vormige constructie komen uit in het centrale gebouw van de GGD en de HDV. In dit gebouw is een atrium waarin alle algemene functies zijn gesitueerd.
In het ontwerp is rekening gehouden met duurzaamheid. Zo wordt er een grasdak gerealiseerd en op een groot deel van het dak komen zonnepanelen.
De ondernemers konden meer dan tevreden zijn over de belangstelling. De hoop was gericht op zo’n 200 bezoekers maar nog voordat woorden van welkom waren gesproken was het dubbele aantal al overschreden.

De gasten konden op eigen gelegenheid rond gaan, en als er vragen waren dan  kon men terecht bij duidelijk zichtbare ‘gidsen’. Wie dat wilde kon zich ook aansluiten bij een rondleiding.
De ontvangst was gastvrij en voor de meegekomen kinderen was er een springkussen geplaatst en konden zij gebruik maken van een tekentafel om zelf wat te ontwerpen en kleurplaten invullen.
Om de bezoekers nader van dienst te zijn hadden de deelnemende ondernemingen enige kramen ingericht, waar meer informatie kon worden gekregen.
Deze voor de ondernemers zeker goed geslaagde Open Dag wordt in september gevolgd door een nog feestelijker opening van het Brandweercluster.

2-6 2013