Aanhaken-Schulp -2018 / 2019

Aanhaken in Assen-Oost

Aanhaken in huis van de buurt De Schulp! Niet alleen haak enthousiastelingen, maar ook mensen die van breien houden zijn van harte welkom.

Update  nu ook op dinsdag middag van 13.30 tot 16.00 uur  in de even weken.

Iedere maandagavond in de oneven weken om 19.00 uur in De Schulp. Buizerdstraat 10, 9404 BB Assen

Wat gaan we maken:
Mutsjes voor de goedgemutste brei / haak campagne (hiermee vragen we aandacht voor eenzame ouderen en zamelen geld in ), heel kleine mutsjes voor op de flesjes van  innocent .

Troostdekens en knuffels   voor kinderen en jongeren die in het dagelijks leven worden belemmerd in hun ‘onbezorgd-kind-zijn’ door een langdurige ziekte of beperking (lichamelijk, verstandelijk en/of psychisch)

Mutsen voor chemopatiënten heren-, dames- en kindermutsen. Inktvisjes voor couveusekinderen en muis jantjes voor dementerenden.

Stichting Care bag is een vrijwilligersorganisatie voor vrouwen met borstkanker voor de drainfles. Care bag

Patronen en garen, haaknaalden, breinaalden aanwezig. Eigen inbreng van ideeën wat we ook zouden kunnen maken zijn welkom.

Info vooraf Ineke Heijting: ineke.heijting@gmail.com 0620988455

1-Inktvisjes voor couveuse baby’s. hier zitten wat regels aan waar je je echt aan moet houden. http://kleine-inktvisjes.eu/
2-Muis jantjes voor dementerende en ook hier zitten regels aan waar je je echt aan moet houden.http://www.muisjantje.com/
3- Mutsen voor Chemo patienten Mannen, vrouwen en kinder mutsen van katoen voor de zomer en warme voor de winter. https://www.facebook.com/groups/fightingcancerNL/
4- Care Bags: mooie nuttige tasjes prachtige, unieke tasjes, maar ook nuttig. Je kunt er namelijk de fles van de drain – die na een operatie nodig is om het wondvocht op te vangen – keurig in verstoppen. https://www.facebook.com/carebag2016/
5-Troostdeken met een knuffel voor kinderen die het even zwaar hebben.
Babydekentjes zijn 60×90 cm Tussendekens: 80×120 cm Grote kinderdekens 90/100 X minimaal 140.
Troostdekentje drenthe op face book.
6- Kleine mutsjes voor op flessen van Innocent … patronen gehaakt en of gebreid bij de bestanden inleveren via pipoos of opsturen. http://www.degoedgemutstebreicampagne.nl/ elk ingeleverd mutsje krijgt het ouderenfonds 20 eurocent.