Oude molenbuurt

Actium bouwt in Assen 103 BENG-woningen in de Oude Molenbuurt

19 april 2018 Assen – Aan de mr. P.J. Troelstralaan en omgeving in Assen bouwt woningcorporatie Actium 103 woningen volgens het BENG-principe: Bijna Energie Neutraal Gebouw.

Vanaf medio september start Brands Bouw met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting worden de eerste woningen eind 2019 opgeleverd.

Virtuele fietstocht
Bert Huizing (manager Vastgoed Actium) trapte woensdag het project af. Tijdens een virtuele fietstocht maakten voormalige bewoners kennis met de vernieuwde buurt. Actium bouwt op diverse plekken in de Oude Molenbuurt woningen volgens de BENG methodiek. Met deze methodiek wordt volgens de nieuwste norm op gebied van energiezuinigheid gebouwd.

Bert Huizing: ‘Actium gaat voor duurzaam en deze woningen dragen hier letterlijk hun steentje aan bij. Energiezuinig en betaalbaar wonen op een steenworp afstand van de binnenstad.’

Traditionele indeling
De woningen aan de mr. P.J. Troelstralaan, mr. S. van Houtenlaan, mr. Groen van Prinsterenlaan, Thorbeckelaan en dr. Schaepmanstraat hebben een traditionele indeling. Op de begane grond zijn de woonkamer, keuken en het toilet gesitueerd. Op de verdieping komen twee slaapkamers, een badkamer en een berging. Om in aanmerking te komen voor een woning moeten geïnteresseerden ingeschreven staan als woningzoekende bij Actium. Voormalige bewoners hebben voorrang bij toewijzing.

Mijn Buurt Assen
Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn investeren onder de vlag van Mijn Buurt Assen flink in de Oude Molenbuurt. Met een grootschalige wijkvernieuwing worden onder meer bestaande woningen van binnen en buiten grondig aangepakt en energiezuinig gemaakt.

In de afgelopen maanden is de buurt al op veel plekken zichtbaar opgeknapt. Daarnaast zijn verouderde woningen gesloopt en bouwt Actium duurzame nieuwbouw terug. Samen met bewoners worden plannen gemaakt en initiatieven opgezet die bijdragen aan een levendige woon- en leefomgeving in de Oude Molenbuurt.