Renovatieplannen Oude Molenbuurt

Inloopbijeenkomst over  Assen

 

Assen – De gemeente Assen en Actium houden op maandagavond 11 september een inloopbijeenkomst over de plannen voor de bouw van nieuwe woningen in de Oude Molenbuurt

Op 12 juli was er al een inloopbijeenkomst over de herstructureringsplannen voor de Oude Molenbuurt. Daar is ook aangegeven dat woningen gesloopt worden en hier nieuwbouwwoningen voor terug komen.

Er zijn nieuwbouwplannen voor de volgende straten:

Troelstralaan – Groen van Prinstererlaan – Van Houtenstraat

*Sloop van 40 drielaags portiekwoningen en 24 tweelaags portiekwoningen. Deze woningen worden vervangen door 47 rijwoningen.

Thorbeckelaan

*Sloop van drie blokken met in totaal 32 duplexwoningen. Deze woningen worden vervangen door 24 rijwoningen.

Troelstralaan

*Sloop van twee blokken met in totaal 24 duplexwoningen. Deze worden vervangen door twee blokken met in totaal 18 rijwoningen.

Dr. Schaepmanstraat

*Sloop van een blok met 16 duplexwoningen. Deze worden vervangen door 14 rijwoningen.

Inloopbijeenkomst

De inloopbijeenkomst op 11 september voor omwonenden en andere belangstellenden is tussen 17.00 en 19.00 uur in het Gomarus College aan de Groen van Prinstererlaan 20. Belangstellenden kunnen vrij binnenlopen om de plannen in te zien. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

De formele termijn voor het indienen van een zienswijze is dan nog niet gestart. Dit zal volgens de gemeente worden aangekondigd in de Berichten van de Brink en in de Staatscourant.