M Out

 voor de 2e termijn van zes jaar  Burgemeester Marco Out is vanavond officieel beëdigd voor zijn tweede termijn van zes jaar als burgemeester van Assen. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma nam hem in het stadhuis tijdens een vergadering van de gemeenteraad de belofte af.

Het was een sobere plechtigheid, passend bij de huidige omstandigheden in een klein gezelschap  met inachtneming van de vereiste afstand tot elkaar.

Na de beëdiging sprak Bert Wienen, voorzitter van de vertrouwenscommissie van de raad en ChristenUnie-raadslid Marco Out persoonlijk toe. Hij gaf aan dat de raad verheugd is met deze herbenoeming. Al eerder had de gemeenteraad van Assen besloten om burgemeester Marco Out aan te bevelen voor herbenoeming. Volgens de raad heeft de burgemeester zijn rol in de afgelopen 6 jaar met enthousiasme en als toegankelijke burgervader vervuld, niet alleen in Assen maar ook daarbuiten. Nadat de Koning de herbenoeming officieel had bekrachtigd volgde vanavond de beëdiging.

Burgemeester Out kijkt uit naar de volgende periode. ”Ik werk met veel plezier in deze gemeente. Ik voel me hier thuis. Er liggen nog hele mooie uitdagingen voor de toekomst. Nu ligt de focus vooral op de bestrijding van het Coronavirus. Dat vraagt veel van onze aandacht, inzet en samenwerking. Tegelijkertijd houd ik samen met de gehele raad en wethouders ook focus op het realiseren van ambities van de gemeente.”