2022 asser praat

De tweede editie van Asser Praat van dit seizoen wordt zeer gevarieerd. Je krijgt het verhaal te horen van Benno ter Berg, een Joodse Asser jongen met een ongewone opmerkingsgave. Hij documenteerde de Tweede Wereldoorlog zoals die zich aankondigde in het Assen van destijds en zich ontwikkelde. Hij beschreef daarbij het oorlogsnieuws van ver weg, maar ook hoe de oorlog steeds nadrukkelijker gevolgen had voor Assen en zijn familie. Benno overleefde de oorlog niet, maar zijn schriften wel. Kitty Janssen maakte er een leesbaar verhaal van voor het boek ‘Wat komt er van dit schrift terecht’. Tijdens Asser Praat vertelt de schrijfster wat dit met haar deed.

Daarnaast komt Frans Schouten vertellen over hoe Assen het stoomtijdperk intrad (feitelijk de vorige energietransitie) waarover onlangs zijn boek ‘Drenthe op stoom’ verscheen. Het Asser Mannenkoor bestaat 100 jaar en levert met de Golden Men het talent uit Assen dat door Asser Praat graag wordt gepresenteerd.

Aansluitend heeft Bert Naarding niet alleen het laatste woord in zijn column, hij leidt ook een kort debat over het Koopmansplein over de vraag: Is de nieuwe inrichting nu eindelijk geslaagd? Natuurlijk levert het duo Van Luie Kees als altijd een unieke muzikale prestatie met nieuwe liedjes en dan is er uiteraard nog de quiz waar je je kennis van de stad kan checken.

De praatshow over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is, houdt sinds het eerste begin in 2016 een vaste schare fans geboeid en groeit nog steeds in populariteit. Kars Klok en Bernd Otter presenteren ook dit seizoen op drie zondagmiddagen een editie van Asser Praat vol interessante gasten. Het programma, onder auspiciën van de Asser Historische Vereniging, biedt kijkjes in het Assen van vroeger, maar ook zo nu en dan een blik op de stad van nu. De presentatoren waken ervoor dat het nooit hoogdravend wordt en altijd gemoedelijk blijft. En meepraten wordt gewaardeerd.

Asser Praat begint deze middag net als anders om half drie, maar deze keer met de belofte van de presentatoren Bernd Otter en Kars Klok dat zij op tijd klaar zullen zijn voor de WK-finale in Qatar.