Assen, Noordenveld

Assen, Noordenveld

Aan het Noordenveld in Assen realiseert Actium 14 energiezuinige woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen.

De woningen worden in twee blokken gebouwd; een blok van acht geschakelde woningen en een blok van zes geschakelde woningen. Met een woonkamer/keuken, twee slaapkamers, ruime badkamer met tweede toilet en zolder met vaste trap, zijn de woningen ook geschikt voor starters en vitale ouderen. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin. De huurprijs bedraagt ca.€ 630,- excl. servicekosten (prijspeil 2020).

Gasloos, all-electric en energiezuinig wonen
De woningen worden gerealiseerd als een zogenaamde BENG woning (bijna energieneutraal gebouw). De woning wordt extra geïsoleerd en is helemaal aardgasvrij door gebruik te maken van zonne-energie en een verticale bodem warmtewisselaar. De woningen krijgen allemaal groene hedera schuttingen als erfafscheiding met een mooie beukenhaag aan de voorkant. Zo ziet de straat er mooi verzorgd uit.

Mijn Buurt Assen
Dit nieuwbouwproject valt binnen de wijkvernieuwing van Mijn Buurt Assen. In dit samenwerkingsverband werken Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn nauw samen. Hierdoor is het mogelijk om de werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Vaart Welzijn organiseert activiteiten voor en met bewoners die bijdragen aan een sterkere binding in de wijk.