Bent u voor of tegen Noormannen?

Theaterspektakel ‘Robin Hood en de Noormannen’ bijna van start.

ASSEN – Het publiek gaat zich uitspreken voor of tegen de Noormannen. Dat wil regisseur Bert Rossing van Theaterstichting ‘Maria in Campis’ uit Assen. Deze zomer speelt zijn

groep het zelf geschreven ‘Robin Hood en de Noormannen’ in het openluchttheater ‘Tivoli’ in Assen. Zondag 24 juni is de try out en de voorstellingen zijn van 5 t/m 15 juli op de

donderdagen t/m de zondagen. ‘Robin Hood en de Noormannen’ is een stuk over liefde, over pesten, over vluchten, over wraak. En ook een stuk over vrede en oorlog in de Middeleeuwen. In het openluchttheater in het Asser Bos is een kasteel gebouwd. Hier wonen Koning Richard Leeuwenhart en zijn vrouw Koningin Berengaria van Navarra. Bij het Duurzaamheidscentrum is het rijk van Prins John gecreëerd. Hij is verbannen naar Normandië, maar wil terug naar Engeland en wil Koning Richard van de troon stoten. Waar is de liefde? Die is bij Robin Hood en Lady Marian. Maar een oorlog tussen Koning Richard Leeuwenhart en zijn broer Prins John gooit roet in de trouwplannen van Robin Hood en Lady Marian. En waar geen mens rekening mee heeft gehouden zijn de Noormannen. Of eigenlijk zijn het de Noorvrouwen. Zij hebben de macht tijdens hun veroveringstochten. Heel veel ingrediënten voor een boeiende voorstelling.

‘Robin Hood en de Noormannen’, een voorstelling met wapengekletter. Geschikt voor iedereen  vanaf 8 jaar. Voor tijden en kaarten zie www.robinhoodassen.nl