Opening nieuwe wandelroute Familiepad bij Deurze

Deurze – De wethouders Ruud Wiersema (Assen) en Henk Heijerman (Aa en Hunze) openden woensdagmiddag bij café restaurant De Aanleg in Deurze het nieuwe Familiepad.

Het pad maakt deel uit van het Nationaal Park Drentsche Aa en is toegankelijk voor wandelaars en minder validen. Zo zijn er picknickplaatsen en bankjes op een betonnen ondergrond,  waarnaast ruimte is vrijgemaakt voor rolstoel of scootmobiel.

De opening werd gecombineerd met ‘Knuffelen op de Dag van het Nationaal Park Drentsche Aa’ en de Europese dag van het Nationaal Park. Dat werd in Deurze gevierd met een gratis activiteitenmiddag voor kinderen. Er was van alles te doen rondom de waterspeelplaats bij Nationaal Park Toegangspoort Deurze, achter CR de Aanleg. Zo konden bezoekers er konijntjes en lammetjes knuffelen, rietbootjes maken, vissen en waterbeestjes determineren, hunebedje maken, een water- en een vogelquiz doen en over het blote voetenpad lopen.

Foto van de opening klik hier