Omleidingen bij station vanaf maandag 1 mei

Kaartje stationsgebied mei 2017 (002)

 

Ook fietsers worden omgeleid

Op 1 mei start BAM Infra met de aanleg van het tweede deel van de Overcingeltunnel. Dat betekent dat de Overcingellaan – de weg voor het station – vanaf de ingang van de Stationsstraat tot aan de Spoorstraat afgesloten is voor al het verkeer. Bij de Overcingellaan blijft een doorgang voor alléén bussen, taxi’s en de hulpdiensten. Voor auto’s en fietsers geldt vanaf komende maandag een omleiding.

Fietsers via Stationsstraat

Fietsers moeten vanaf maandag rekening houden met een iets langere fietsroute. Zij worden omgeleid via de route Spoorstraat – Stationsstraat. Deze omleiding is nodig omdat er op de Overcingellaan, ter hoogte van ABN-AMRO een wegversmalling komt. Hier kan het verkeer elkaar niet kan passeren. In eerste instantie leek er voldoende ruimte over te blijven voor fietsers, maar de politie beoordeelde de wegversmalling als onveilig. Om deze reden is er voor gekozen om de fietsers naar het station al vroegtijdig om te leiden, om het landgoed Overcingel heen. Deze situatie geldt voor één maand. Vanaf 1 juni hebben fietsers meer alternatieven en kunnen ze ook door de nieuwe Vredeveldsetunnel rijden.

Reizigers afzetten of ophalen
Door de nieuwe bouwfase wijzigt ook het halen en brengen van reizigers. Auto’s vanaf het zuiden kunnen hiervoor de eerste 10 minuten gratis parkeren bij de P&R aan de Spoorstraat. Verkeer uit het noorden kan terecht bij de nieuwe Kiss&Ride-plek in de Stationsstraat.

Nieuw perron 1
Vanaf 1 mei vertrekken alle treinen richting Zwolle vanaf het nieuwe perron (spoor 1), aan de centrumkant. Dat betekent dat reizigers zo het perron kunnen oplopen en niet meer de voetgangersbrug hoeven te nemen. De treinen richting Groningen vertrekken van spoor 3.

Meer informatie over de bereikbaarheid van het station is de vinden op www.assen.nl en www.florijnas.com.