Nieuwsbrief TT Festival

 

Een succesvol TT Festival, dat maken we samen. En dat blijkt maar! Jullie hebben met enthousiasme ontwerpen ingezonden voor hét Suikerzakje TT Festival 2017, veel mooie vrouwen hebben zich aangemeld voor de Miss TT Festival verkiezing, fans van Mooi Wark hebben meegedaan aan de meet and greet actie en jullie delen massaal onze berichten op Facebook, Twitter en Instagram. En daarnaast zijn we echt volledig overdonderd door het aantal aanmeldingen voor de TT Toertocht en de TT NightRide.

Wij hebben het gevoel dat dit zomaar eens de gezelligste editie van het TT Festival ooit kan worden!

Binnenkort zal het muziekprogramma bekend gemaakt worden. Maar naast muziek hebben we natuurlijk veel ronkende motoren! Lees nu alvast over de speciale TT Laan en het progamma ‘Action on Wheels’.

Nu al 300 inschrijvingen voor de TT NightRide en de TT Toertocht

Wat een enthousiasme! De aanmeldingen stromen binnen.

Vorig jaar deden zo’n 800 motoren mee met de TT NightRide en 220 motoren met de TT Toertocht. Dat waren recordaantallen. We zijn dan ook benieuwd waar we dit jaar op uitkomen, want zoveel aanmeldingen hebben we in dit stadium van de voorbereidingen nog niet eerder gehad!
En niet in alleen in deelnemers hebben we vorig jaar een record geboekt. Ook in het aantal toeschouwers. Vorig jaar werden de deelnemers aangemoedigd door zo’n 10.000 bezoekers die langs de route in het centrum van Assen stonden.

Een uniek en prachttig evenement binnen het TT Festival, helemaal door jullie zelf verzorgd. Hoe gaaf is dat!
Jij kiest hét TT Festival Suikerzakje 2017

Voor het derde jaar op rij drukken we in juni een speciaal suikerzakje ten behoeve van het TT Festival. Met deze ontwerp wedstrijd hebben we een oude traditie weer in leven geroepen. Dit is in het gehele land niet onopgemerkt gebleven. In 2015 heeft de nationale radio zelfs nog gezorgd voor een verbinding tussen de organisatie van het festival en een verwoed verzamelaar van TT suikerzakjes. Hij heeft hierdoor zijn vermaling weer compleet.

Uit de vele inzendingen hebben wij bovenstaande voorselectie gemaakt. En jullie kunnen bepalen welk suikerzakje in juni naast elk kopje koffie in Assen ligt. Stem mee op Facebook.
Jullie bezoeken het TT Festival voornamelijk met vrienden. En dat snappen wij heel goed. Het is ook het feestje bij uitstek om je vrienden te ontmoeten en een, twee, drie of gewoon vier avonden even helemaal los te gaan.

Vele vriendengroepen hebben we tijdens het festival voor de lens gehad. Binnenkort op Instagram, Twitter en Facebook een leuke reportage. Volg je ons nog niet op social media? Klik op het gewenste medium en je kunt ons direct volgen! #TTFestival

Action on Wheels

De afgelopen jaren hebben we de ronkende motoren en de geur van brandend rubber weer naar de binnenstad gehaald. De TT NightRide is groter dan ooit en op de Weiersstraat hebben we sinds twee jaar een mooi programma met onder andere veel motor- en autospektakel. Ook dit jaar is het thema ‘Action on Wheels’ of zoals we in het Nederlands zeggen: actie op wielen.

We hebben een indrukwekkende BMX show weten te boeken. Acrobatiek en actie tot de max. En daarnaast uiteraard veel, heel veel ronkende motoren.

Perfect Freestyle uit Assen en The Legend Stunt Team uit Rusland vertonen spannende stunts op de motor. Je vraagt je toch af hoe je zo’n motor nog onder controle houdt als je een handstand op de kuip maakt. Maar deze mannen kunnen dat!

Rick van Goethem en Tim Coronel laten de banden van hun driftauto gieren. Mike Velthuijzen verhit het asfalt met zijn MotoGP2 en ook de Warhorse Dragrace auto en de Eurol Bandit Tractorpuller zullen dit jaar de motor starten.

En…… terug van heel lang weggeweest. We gaan weer karten!!!!!

Een bomvol ‘actie op wielen’ programma. Dat wil je toch niet missen?

TT Laan

Vroeger begon de TT in de Torenlaan in het centrum van Assen. Daar konden de motorrijders zich melden bij het TT Bureau om hun startnummer op te halen. De laan bij uitstek dus om tijdens het TT Festival te bombarderen als ‘TT Laan’.

De Torenlaan wordt ingericht als kijk, doe en ‘relax’ straat. Je kunt hier even bijkomen van het dansen en een andere beleving ervaren. Er komen marktkramen met (motor gerelateerde) merchandise en showroomcontainers waar de mooiste motoren worden tentoongesteld. Daarnaast komt er een buitenbioscoop waar historische filmbeelden van de TT getoond worden. De laan wordt aangekleed met foto’s van de TT. En ‘last but not least’ is er de mogelijkheid om in een simulatiespel zelf te racen op het TT Circuit.

Kortom, een ware TT-beleving.