Expositie ‘Kunst op Schaal’ toont schitteren-de artistiek bewerkte eieren

Zeijen – In De Oranjerie in Zeijen is tot en met zaterdag 15 april de 31e editie van de expositie ‘Kunst op Schaal’ te zien. Het is een verkooptentoonstelling van echte artistiek bewerkte eieren.
Verkoopexpositie ‘Kunst op Schaal’.01-_DSC5863

Pasen en eieren zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden. Het versieren van eieren heeft al een eeuwenoude traditie en deze traditie zet De Oranjerie al 31 jaar voort. Aan deze bij de verzamelaar zeer gewaardeerde expositie nemen circa 55 kunstenaars deel, afkomstig uit tien landen. Dit jaar zullen vele nieuwe exposanten aanwezig zijn. De kunstenaars komen uit Indonesië, Rusland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Roemenië, Oekraïne, India, België en Nederland. Kwaliteit en exclusiviteit staat bij deze tentoonstelling voorop. Deze tentoonstelling behoort inmiddels tot de top van Europa.

Oude meesters
De eieren worden in vitrines geëxposeerd. Er worden onder andere natuurtaferelen, oude meesters, jugendstil, Hindeloper techniek, iconen en nog veel meer op een ei gezet, wat zeker tot de verbeelding spreekt. De Oranjerie heeft de exclusieve verkoop in Nederland van unieke replica’s van de complete Fabergé collectie Tsaren eieren.
Dagelijks is één van de exposanten aanwezig en demonstreert een speciale techniek. Er is een prachtige collectie handbeschilderde tinfiguren in de paassfeer uit Duitsland aanwezig. De Oranjerie heeft in de afgelopen dertig jaar een prachtige ei-verzameling opgebouwd, die men in de theeschenkerij kan bewonderen. Voor de bezoekers die na het zien van alle pracht en praal zelf aan de slag willen, zijn er allerlei soorten blanke eieren te koop. Dit kan van een struisvogelei tot een klein kwarteleitje.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur; zaterdag 10.00-17.00 uur; zondag 11.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.de-oranjerie.nl