Art of Wonder

Het eerste weekend van juni vindt de eerste editie van het nieuwe festival Art of Wonder plaats. Dit festival komt in plaats van het Axis Festival.

Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival, maar geschikt voor de hele familie. Het plan voor dit festival bestaat al een aantal jaren. Met steun van de provincie Drenthe, de Gemeente Assen, enkele landelijke fondsen en in goede samenwerking met het bestuur van het Axis Festival, vloeit dit nieuwe festival organisatorisch voort uit het Axis Festival,
Om Art of Wonder inhoudelijk een nieuw en eigen gezicht te geven heeft Garage TDI Frederieke Vermeulen als artistiek leider aangesteld. Vermeulen is dramaturg en regisseur. Ze heeft veel in het jeugdtheaters gewerkt, zowel in het noorden als in de rest van het land. Daarnaast filosofeert zij met kinderen en ouderen en coacht zij jonge theatermakers. In de week voor het festival worden scholen in Assen en Drenthe bezocht en zijn er workshops en seminars in de Werkplaats Havenkwartier, de thuisbasis van Garage TDI.

Art of Wonder heeft als motto: verbeelding als motor van het leven. Er zal fantasierijk beeldend theater, straattheater en muziektheater te zien zijn. in theaterzalen, in tenten en op verassende locaties in de stad, zowel binnen als buiten. Met de Gouverneurstuin als kloppend festivalhart. Op zondag 4 juni is de feestelijke afsluiting voor alle generaties samen in theater De Nieuwe Kolk.

Dit jaar zullen er grote en kleine voorstellingen en performances te zien zijn van zowel noordelijk als ook landelijk opererende gezelschappen en kunstenaars. In de komende jaren moet Art of Wonder uitgroeien tot een internationaal jeugdtheaterfestival.