Nachtelijk transport en montage nieuwe Groninger brug

foto door Tina Leunge
foto door Tina Leunge

Donderdag 9 maart start de aannemerscombinatie Roelofs/J.C. Krans met het inhijsen en de montage van het brugdek en het bovenwerk van de Groningerbrug. Woensdagnacht vindt het zware transport van de brugdelen plaats. De opbouw begint donderdagochtend. De nieuwe brug over het Kanaal ligt ter hoogte van de Groningerstraat/Kanaal ZZ. Het transport van de brugdelen vindt plaats in de nacht van woensdag 8 maart, als er weinig verkeer is. De route start in Veendam, waar de brugdelen gemaakt zijn. Het vervoer wordt begeleid met speciaal transport. Op donderdag 9 staan de hijswerkzaamheden gepland en vrijdag 10 maart vindt de montage plaats. Bij het hijswerk worden drie kranen ingezet.
Na de montage van de brug volgt nog een periode van afwerken en testen. De verwachting is dat het verkeer in mei over de brug kan rijden. Onder het brugdek is een gedicht bevestigd van oud-stadsdichter Mischa van Huijstee. Dit gedicht is straks te lezen als de brug open staat.

De tijd voor even laten varen

Achteroverleunen, jezelf uitrekken

Tussen twee oevers door

Een brug evenaren

Misha van Huijstee, Groningerbrug

Meer foto klik hier