Kerstreis op park Diep-stroeten

SONY DSC

Op dinsdag 20 december wordt op het terrein van Vanboeijen in Assen-Oost (Park Diepstroeten) de jaarlijkse Kerstreis gehouden We gaan met elkaar (bewoners, hun familie, medewerkers, vrijwilligers en belangstellenden uit Assen e.o.) het oude kerstverhaal zien en beleven. Dat gebeurt binnen en buiten.

Jozef en Maria gaan om 19.00 uur (van Middenweg 10-12) op weg naar Bethlehem. In de herberg Lombok (de Kluut) is geen plaats, daarom wordt het kindje geboren in de stal van boerderij ‘de Brinkstal’.

Koning Herodes zetelt met zijn hofhouding in het prachtige paleis ‘de Pauw’ en laat zich vermaken door hofnarren, muziek en zang. Buiten op het veld houden herders de wacht over de schapen. Er komen om 19.30 uur buiten in het veld engelen zingen (gospelkoor El Elohim). Ook zien we koningen uit verre landen die op zoek gaan naar het kindje. In De Duif is hemelse kerstmuziek te horen en in herberg Lombok is er muziek en op beide plaatsen zijn er warme hapjes en drankjes te koop. Overal zijn lichtjes en vuurkorven; er zijn midwinterhoornblazers, djembéspelers, muzikanten, zangers en vele acteurs. We besluiten om 20.45 uur met samenzang in de Kluut. Het is een bijzondere belevenis om het kerstverhaal op deze manier te zien en te beleven. Iedereen uit Assen e.o. is welkom, en de toegang is gratis. Als er heel erg veel sneeuw ligt, of het wordt erg glad, is het raadzaam om even op de website te kijken of de reis wel doorgaat.

Voor meer info: zie de website van de Duif: www.deduifdrenthe.nl

Tot ziens bij de kerstreis,

afdeling Geestelijke Verzorging De Duif

info: tel. 0592 305454