3 fiets-bruggen in Kloos-terveste

afbeelding1_1Op woensdag 30 november worden drie nieuwe fietsbruggen geplaatst over de buitenste grachten in Kloosterveste. De fietsbruggen komen op de kruisingen Vossenlaan-Vestesingel, Traverse-Vestesingel en Schoolstraat-Vestesingel. Ze zijn geproduceerd in Rotterdam en bestaan uit duurzaam composiet, met stalen leuningen.
De hijswerkzaamheden in Assen starten om ca. 8:00 uur ’s ochtends en zullen naar verwachting de gehele dag duren. Voor de Vossenlaanbrug is het noodzakelijk om voor maximaal twee uren een halve rijbaan af te zetten. Nadat de bruggen woensdag naar hun plek zijn gehesen, starten de straatwerkzaamheden. Na circa twee weken zijn de bruggen klaar voor gebruik.
Nu de nieuwbouw in de buitenring van Kloosterveste vordert, is het tijd geworden om de bereikbaarheid per fiets aan te pakken. Hiervoor werd eerder al de ‘Oude Witterbrug’ op de kruising van de Traverse oostzijde-Vestesingel geplaatst. Met de aanleg van deze drie nieuwe fietsbruggen wordt het hart van de woonwijk Kloosterveen optimaal verbonden met de omliggende buurten.