Asser darters Marsdijkhal 1

 onverslaanbaar in Drentse eredivisie: ’Een supergoed gevoel’

Assen – De darters van Marsdijkhal 1 doen het uitstekend in de eredivisie van de regio Drenthe. Alle partijen werden tot nu toe gewonnen.
nzi2ndm1xzm2yzdmztfmzwrhy2rmnwzhzdfjmmq2nmzhotm2mgi0oda3yzjhmmvfnjiweem3odl4ndqzkzaroa
  • Frank Andringa: ‘We zijn in de breedte erg sterk.’ – © Ineke Heijting / Eigen foto

Volgens teamlid Frank Andringa is dat te danken aan de complete ploeg, die geen zwakke schakels kent.

Frank, het gaat lekker…

‘Dat kun je wel zeggen. Acht partijen gespeeld, acht keer winst. Voor de competitie hebben we tegen elkaar gezegd: we zien wel hoe ver we komen. En dat je dan tot nu toe alles hebt gewonnen… Dat geef een supergoed gevoel. Maar goed, we zijn dit seizoen ook een stuk sterker dan in andere jaren.’

Hoe komt dat?

‘We hebben er drie nieuwe jongens bij gekregen. Eén met internationale ervaring, de andere twee speelden landelijk. Kijk, we hebben niet de állerbeste spelers van de eredivisie, maar zijn in de breedte erg sterk. Laat iemand eens een steekje vallen, trekken de anderen dat vooral in de koppelpartijen weer recht.’

Kampioen?

‘Nou, we hebben pas een derde van de competitie gehad. Aan de andere kant: daar zaten ook sterke tegenstanders bij. Dus we zijn op de goede weg. Ik ben wel benieuwd hoe het gaat als de druk van een eventuele titel er echt op komt te staan.’

Dus jullie gaan voor de titel?

‘Zoals het er nu naar uitziet: ja.’

En dan?

‘Dan nemen we deel aan het NK van alle regio-kampioenen. Dat zou al een fantastische prestatie zijn. Maar eerst de competitie goed afmaken. We zijn als koploper nu de te kloppen ploeg, iedereen wil van ons winnen. Ook daar moeten we tegen bestand zijn.’

Tekst: Robbert Willemsen