Fietscircuits op de VAM-berg

16-127-impressie-bij-persbericht-fietsers-op-vamde aanleg van twee fietscircuits. Met de openstelling van de VAM-berg voor fietsers gaat menig “Drents wielerdroom” in vervulling.

Gedeputeerde Henk Brink is enthousiast: “Drenthe is dé fietsprovincie en met de fietscircuits op de VAM-berg wordt hier een extra dimensie aan toegevoegd.” Directeur Paul Ganzeboom van Attero ziet eveneens de uitdaging die de voormalige stortplaats biedt: “Het betekent voor heel veel mensen dat een wens in vervulling gaat. Ik verwacht dat we er samen een mooi project van maken.”

Planning

In de komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt. Daarbij gaat het om de aanleg van een circuit voor de sportieve, snelle fietser met een lengte ongeveer 2,7 kilometer naar de top van de berg. Daarnaast wordt een mountainbikeroute aangelegd met een combinatie van snelle bochten en spannende steile stukken. Dit circuit heeft een lengte van ongeveer 3,7 kilometer.

Gebied rond VAM-berg

Bij de uitwerking van het plan worden partijen, zoals de gemeente Midden-Drenthe, het Wielerplatform en evenementenorganisaties zoals de Ronde van Drenthe, betrokken. De provincie Drenthe wil het gebied rond de VAM-berg aantrekkelijker maken voor wandelaars, recreanten, fietsers en wielrenners en zorgen voor goede aansluitingen in de infrastructuur. Er zijn al diverse voorzieningen aanwezig en de provincie Drenthe ziet mogelijkheden voor verbetering en uitbreiding. Ook hierbij worden andere partijen betrokken, zoals het Recreatieschap, Het Drentse Landschap en mensen woonachtig in de omgeving van de VAM-berg.

Veiligheid

Er wordt veel aandacht besteed aan het onderwerp veiligheid. Uitgangspunt is, dat fietsers en wandelaars gescheiden van elkaar gebruik maken van de VAM-berg zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. De gezamenlijke uitwerking van het plan is naar verwachting aan het einde van dit jaar gereed waarna de uitvoering kan starten. Streven is om de fietscircuits rond de zomer van 2017 in gebruik te nemen.16-127-impressie-bij-persbericht-fietsers-op-vam-van-boven