Badeendjesrace Bovensmilde

Op vrijdag 9 september organiseerde  Stichting Jeugdwerk Bovensmilde voor het eerst een badeendjesrace bij café The Bridge in Bovensmilde. Tijdens deze race werden er zo’n 1300

genummerde badeendjes te water worden gelaten op zo’n 50 meter afstand van de Meestersbrug. Doordat de sluizen in Assen enkele uren worden opengezet deze avond, zal er een stroming ontstaan waardoor de badeendjes richting de Meestersbrug gaan. Bij de brug zal de finish zijn; een trechter waar precies telkens 1 eendje doorheen kan. De eerste eendjes die door de trechter komen, vallen in de prijzen

Van de vier goede doelen (Stichting Opkikker, Spieren voor Spieren, Make a Wish en Het vergeten kind) heeft Make a Wish gewonnen met 28,3%. Dit goede doel zal de helft van de opbrengst ontvangen. Verder gaat er een deel naar nieuwe activiteiten in Bovensmilde.
Wij vonden het geweldig dat er zo’n enorme opkomst was. Vanwege het succes zal er volgend jaar een vervolg komen.
Vriendelijke groet van,
Stichting Jeugdwerk Bovensmilde
Arjen Warners
Jorn Hordijk
Jennie Meijers