Weiersbrug vrijdagmiddag open voor verkeer / Groningerbrug van start

Zo ik reed er over de nieuwe brug nou ja de hekken stonden er nog maar goed even proefgereden.

Vrijdagmiddag 20 mei gaat de 5e brug van de Blauwe As, de Weiersbrug, open voor auto’s en fietsers. Hiermee is de centrum-route Nobellaan-Weiersstraat weer beschikbaar. De Weiersbrug is nog niet helemaal gereed. Komende weken wordt de technische installatie nog getest. Mogelijk is de brug dan een paar keer een aantal uren gestremd.

Start aanleg Groningerbrug
Vanaf maandag 23 mei gaat aannemerscombinatie Roelofs/J.C. Krans aan de slag met het broertje van de Weiersbrug: de Groningerbrug (zie impressie).
De bouwtijd bedraagt een klein jaar. Tijdens de bouw van de brug is de kruising Groningerstraat/Kanaal gestremd. Net als bij de vorige bruggen wordt het werk weer gecombineerd met het vernieuwen van kabels en leidingen en de opknapbeurt van het laatste gedeelte van Kanaal ZZ.

Werkzaamheden Kanaal ZZ
Het werk aan en rondom de Groningerbrug brengt verkeershinder met zich mee in de Groningerstraat. Vanaf maandag 23 mei t/m 27 mei is de Kanaal ZZ gestremd tussen Kanaalrotonde en Oude Molenstraat. Hier wordt de deklaag aangebracht op de rijbaan en het fietspad. Van 30 mei tot 3 juni is het Kanaal ZZ helemaal beschikbaar.  Vanaf maandag 6 juni is het Kanaal ZZ gestremd, tussen Oude Molenstraat en de Groningerstraat. Dan beginnen de nutsbedrijven met het kabels- en leidingenwerk. Het leidingenwerk neemt enkele maanden in beslag.