Catawiki hoofdsponsor TT Festival, online veiling bijzondere TT-attributen voor TT Museum

DSC06194ASSEN – Het onlineveilinghuis Catawiki is de hoofdsponsor van het TT Festival 2016. De handtekeningen werden vrijdag door wethouder Ruud Wiersema, de TT Festival-organisatie en het veilinghuis gezet. Om wat voor sponsorbedrag het gaat wilde Wiersema niet zeggen. “Het is wel een substantieel bedrag, het hoogte van een hoofdsponsor ooit.”   2016 © AC.nl

Catawiki is een online veilingplatform, dat wereldwijd bijzondere objecten veilt zoals oldtimers, sieraden, horloges, antiek en kunst. Onlangs werd Catawiki uitgeroepen tot het snelst groeiende internetbedrijf van Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in het gemeentehuis van Assen, maar inmiddels heeft het bedrijf ook kantoren in Amsterdam, Londen, Berlijn, Parijs, Madrid en Rome.

DSC06187Ksenia Repina, hoofd partnership van Catawiki: “Maar we zitten met het hoofdkantoor hier, in Assen. En dan is het toch prachtig dat we een bedrage kunnen leveren aan zo’n goot evenement, dat zowel ons als de stad goed op de kaart zet.”

Veiling
Ook het TT Museum speelt een rol in het geheel. Met Catawiki worden twee bijzondere online themaveilingen gehouden: een algemene motorveiling en een TT Museum veiling. Bij de TT Museum veiling gaat het om bijzondere TT gerelateerde dingen, zoals objecten die gesigneerd zijn door bekende MotoGP rijders of artiesten die op het TT Festival optreden. Met de TT Museum veiling ondersteunt Catawiki het museum. De opbrengst van de veiling gaat rechtstreeks naar het TT Museum. Om aan de attributen te komen, gaan Catawiki, het TT Museum en het TT Festival een groot netwerk ontwikkelen.

Wethouder Wiersema: “Dit is een bijzonder mooie samenwerking die bijdraagt aan de ambitie om het TT Festival verder uit te breiden. Daarin werken we samen met zoveel mogelijk bedrijven uit Assen, maken verbinding met het TT-circuit en brengen zo de motor terug naar de stad.”DSC06189

De online themaveilingen starten rondom het TT Festival. Op de informatieschermen tijdens het festival zullen de veilingobjecten getoond worden.