Montage Weiersbrug van start

SONY DSC

Vanaf dinsdag 26 april start de aannemerscombinatie Roelofs/J.C. Krans met de montage van de vallen (brugdekken) en balansen van de Weiersbrug. De montage van de brug neemt enkele dagen in beslag. Vanavond worden de eerste brugdelen over de weg aangevoerd. Donderdagavond volgt het tweede transport.

Zwaar transport

Het vervoer van de vallen en balansen gebeurt met een dieplader en vindt plaats als er weinig verkeer is. Het eerste transport is, als de weersomstandigheden goed zijn, op maandagavond 25 april vanaf ca. 19.00 uur. De route start vanaf Profile Tyrecenter Heuver aan de A.H. G. Fokkerstraat en gaat via de Thorbeckelaan naar de bouwplaats aan de Nobellaan. Het vervoer duurt enkele uren wordt begeleid met verkeersregelaars. Donderdagavond 28 april volgt het tweede transport.

Na de montage van de brug volgt nog een periode van afwerken en testen. De verwachting is dat het eerste verkeer eind mei/begin juni over de brug kan rijden.

Volg de werkzaamheden via de bouwcam
De werkzaamheden zijn van live te volgen via de bouwcam op www.florijnas.com. En wie de montage van de brug van dichtbij wil bekijken kan het beste kijken bij de bouwplaats op de hoek Kanaal ZZ. Daar hangt ook een tekening van de brug met de technische onderdelen.

De bouw van de Weiersbrug is onderdeel van het FlorijnAs-project Blauwe As. Hiermee maakt Assen het Kanaal weer bevaarbaar. De Blauwe As heeft straks 6 beweegbare bruggen en 2 sluizen. De nieuwe vaarroute gaat in 2017 open voor de recreatievaart.