Trots en blijdschap bij onthulling Mayatempel kop van de Vaart

Hij was blij, hij was trots. Stadsmanager Ronald Obbes glom donderdag haast in de stralende voorjaarszon tijdens de onthulling van de Mayatempel plus vier zuilen aan de kop van de Vaart in Obbes noemde het een mooi stukje samenwerking tussen diverse partijen, die het voor elkaar hadden gekregen Assen weer iets fraais te geven.DSC07899

Kunstenaar Frans Jansen maakte de zuilen, timmerman Edze de Haan buffelde de afgelopen maanden dag en nacht om de tempel te maken tot het prachtige werk wat er nu staat. Meer dan duizend ‘stenen’ maakte hij van hout om de tempel op te bouwen. ’s Morgens was het onderste gedeelte van de tempel neergezet, vlak voor de presentatie werd het bovenstuk geplaatst.
Eigenlijk zou de tempel vorige week al worden gepresenteerd aan het publiek, maar griep gooide voor de Haan roet in het eten. De Maya-tempel refereert aan de grote Maya-tentoonstelling, die momenteel draait in het Drents Museum.

Harry LocoDSC07946
Lees meer