Rode loper wordt letterlijk uitgerold in de Stationsstraat

Rode loper wordt letterlijk uitgerold in de Stationsstraat

Het blijft een verbluffend staaltjes techniek: de rode loper in de Stationsstraat in Assen, die dezer dagen letterlijk wordt uitgerold via een speciale machine, de Tiger-Stone. De rode loper wordt uitgerold. Laatste illustratie: zoals de Stationsstraat gaat worden. ● 2016 © Ineke Heijting/gemeente Assen
stations gebied ineke heijting-55

Een machinebouwer deed jaren geleden een vinding, waardoor er in hoog tempo straten gelegd kunnen worden. De Tiger-Stone is een zes meter brede machine waarmee de hele straat in één keer perfect bestraat kan worden. Stenen worden er aan de bovenkant ingedaan. Automatisch zakken die omlaag en komen direct in het juiste patroon op de weg terecht.

De machine kan zo dagelijks 300 vierkante meter stenen leggen. Stratenmakers hoeven op die manier niet meer op hun knieën aan het hele wegdek te timmeren. Alleen de afwerking aan de zijkanten – hoekjes en gaatjes – moeten hier en daar handmatig gedicht worden.

De rode loper in de Stationsstraat wordt in het kader van de Florijnas neergelegd om zo een opvallende, duidelijke verbinding te maken tussen het stationsgebied en de binnenstad van Assen.