Krokuswandelingen op het landgoed Overcingel

Al jaren vormen de Krokuswandelingen op het landgoed Overcingel in Assen het startpunt van het lenteseizoen.

Door de hoge temperaturen en het uitblijven van echte winterse kou ligt de natuur duidelijk voor op schema. Maar het is net als met de Elfstedentocht, ook nu kunnen de weergoden roet in het eten gooien. De andere wandelingen zijn dus op 5 en 12 maart. We beginnen zoals altijd om 14.00 uur en de wandeling over het landgoed duurt ruim een uur.(Stevig schoeisel wordt aanbevolen.) Naast het bewonderen van de duizenden krokussen en sneeuwklokjes, staan we ook stil bij de cultuurhistorische aspecten van het landgoed. We verzamelen ons bij het toegangshek van het landgoed aan de Overcingellaan. De deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer foto’s klik hier