Tijdelijk stationsgebouw Assen geopend

oude tegen de vlakte. ‘We krijgen er iets moois voor terug’

Het tijdelijke stationsgebouw van Assen is maandagochtend officieel geopend. Dit gebouw, dat de afgelopen weken uit de grond werd gestampt, moet twee jaar lang worden gebruikt door reizigers. Daarna wordt het nieuwe stationsgebouw in gebruik genomen. Het noodstation is geopend, het oude station gaat tegen de vlakte. Dus moeten de fietsen weg. Laatste beeld: het nieuwe station van Assen. ● 2016 © Ineke Heijting

Bij de opening waren de Asser wethouder Harmke Vlieg, NS-regiodirecteur Ineke van Gent en Jan Mulder, regiodirecteur van ProRail aanwezig. Het trio deelde ontbijtjes uit aan reizigers. Van Gent realiseerde zich dat het even behelpen is. “Maar we krijgen er iets moois voor terug.”

 

LEES MEER