VolksOpera Pittelo -Lariks

Voor, door en over de bewoners

Iedereen uit de buurt kan meedoen aan de Volksopera! We zoeken mensen die willen zingen, toneel spelen, helpen decor bouwen, kostuums naaien, de catering verzorgen en helpen met de publiciteit. Samen met mensen uit het vak ga je dan in een paar maanden de Volksopera neerzetten.

Je hoeft geen opera-ervaring te hebben. Vind je het leuk om te zingen of op het toneel te staan? Doe dan mee! Ben je handig, kun je lekker koken of ben je goed met sociale media of wil je meer weten over de Volksopera Assen?  In juli vindt in Assen een Volksopera plaats voor, door, met en over de bewoners van de wijken Lariks en Pittelo.

Een onbegrepen en verboden liefde van twee jonge mensen waarin de Ridder van Pittelo een cruciale rol speelt. Het stuk speelt in het verleden, het heden en in de toekomst en wordt een aantal avonden in de openlucht in de wijk Pittelo opgevoerd.

Het doel van deze volksopera: saamhorigheid onder de mensen in de wijken Lariks en Pittelo verbeteren. Al meer dan drie jaar geleden is het plan opgevat om naast Amsterdam en Utrecht ook in Assen een volksopera te laten uitvoeren om de leefbaarheid en de saamhorigheid te verbeteren in de wijken.

De Volksopera, ‘De Ridder van Pittelo’, is speciaal voor deze gelegenheid geschreven en is geïnspireerd op verhalen van bewoners en over bewoners uit de buurt.

Muziek die is samengesteld uit beroemde operastukken en bewerkt gaat worden door dirigent Rolf Verbeek van het Jong Kamerorkest Noord, het orkest dat ook de muzikale begeleiding gaat verzorgen van de Asser Volksopera.