LTC tegen Gorecht

VOETBAL – Oogstrelend was het zaterdagmiddag op sportpark De Hoogte beslist niet, maar daar maalde niemand bij LTC na afloop van het inhaalduel met Gorecht om. De zwaarbevochten 2-1 zege zat in de knip, en met dat resultaat hebben de Assenaren definitief aansluiting gevonden bij de middenmoot in de tweede klasse J. De onverzettelijkheid van LTC in beeld. Gorecht had er geen passend antwoord op. ● 2016 © Ineke Heijting  Tekst  Assercourant

LTC begint zich een beetje al een Angstgegner te ontpoppen voor Gorecht. De ploeg uit Haren rolde de formatie van coach Gerwin Bruinsma in het begin van het seizoen nog op met 5-0, maar sinds Bruinsma zijn ploeg compacter laat spelen won LTC in de beker al van Gorecht en gingen de Groningers dus ook zaterdag de bietenbrug op.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat de gasten in Assen waarschijnlijk een van hun slechtste wedstrijden van het seizoen tot nu toe speelden. Gorecht kwam geen moment in haar spel en creëerde zegge en schrijven niet één uitgespeelde mogelijkheid in ruim negentig minuten, terwijl de lijstaanvoerder juist gevreesd is om haar snelle combinaties.

Fysieke duels

Van combineren was zaterdagmiddag echter geen sprake en dat gold voor beide ploegen. De passing was vaak ronduit slechts, waardoor er veel fysieke duels ontstonden. En daar ging de onverzettelijke thuisploeg beter mee om.

Gorecht had wel een optisch veldoverwicht, maar de passes van de bezoekers waren dus te onzuiver om een scheur in de Asser defensie te forceren. LTC fungeerde vooral als stoorzender en wachtte geduldig op de kansjes om toe te slaan. Een standaardsituatie was nodig om de score open te breken. Na ruim een kwartier bracht Robert Tiemens de bal scherp voor het doel en aanvoerder David Modderman knikte droog binnen: 1-0.

Dat was ook direct het enige hoogtepunt in de eerste helft. Na rust veranderde het beeld niet. Gorecht worstelde vooral met zichzelf en LTC en kreeg in de 64ste minuut andermaal een treffer om de oren uit een hoekschop. Weer Tiemens draaide de bal naar de eerste paal en met behulp van het hoofd van Gorecht-verdediger Thijs Hekman plofte de bal pardoes achter doelman Vincent Valkema: 2-0.

 

Gorecht moest nu komen en dat gaf met name Avin Rashid Hussain de ruimte om zijn techniek en snelheid te etaleren. Met een beetje meer rust en overleg had LTC de wedstrijd helemaal op slot kunnen gooien, maar rond de zestien-meter ontbrak het telkens aan de nodige finesse.

 

Spannend

Gorecht bungelde daardoor nog steeds aan het zijden draadje, dat een stuk sterker werd toen invaller Rens van Hartingsveld tien minuten voor tijd alsnog toesloeg: 2-1. Het werd voor LTC nog even spannend, maar verder dan een schot naast het doel en een kopbal in de handen van LTC-goalie Jelle van der Veen kwamen de gasten niet meer.

 

LTC-trainer Bruinsma – die het zaterdag zonder goalgetter Marcel Meyer en verdediger Niek Hidskes (wintersport) moest doen – was een gelukkig man. “Gorecht speelde vandaag inderdaad niet best, maar dat was zeker ook onze verdienste. En ja, dan moet je net even dat geluk hebben dat twee hoekschoppen goed vallen. Een heel lekker gevoel om de koploper twee keer in één seizoen te pakken.”

meer foto’s klik hier