Daddy shows off

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris a ornare sem, non semper libero. Sed

Keep reading

Family time

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris a ornare sem, non semper libero. Sed

Keep reading

Camping time

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris a ornare sem, non semper libero. Sed

Keep reading

Nieuwbrief nummer 100!

Een bijzondere nieuwsbrief dit maal. Niet zozeer vanwege de inhoud, maar wel omdat dit de honderdste nieuwsbrief is in het bestaan van Vrienden TT Circuit Assen. Natuurlijk wordt gehoopt dat jullie de nieuwsbrief zo interessant vinden, dat deze ook wordt gelezen. Wanneer je suggesties voor verbeteringen hebt, meld ze gerust via info@vriendentt.nl. Wie weet kunnen wij er iets mee. En zo niet, dan gewoon weer veel leesplezier gewenst met deze honderdste editie.

Inschrijven voor Vriendendag
Vanaf nu kunnen Vrienden van ons weer inschrijven voor de Vriendendag. Op zaterdag 23 september is het zover. Dan wordt de negende dag voor Vrienden van het TT Circuit Assen gehouden. Vrienden kunnen daar gratis naar toe. De Vriendendag is natuurlijk op het TT Circuit en het circuit verleent ook dit jaar weer al haar medewerking. Ook CRT Holland geeft alle medewerking, want tijdens de Vriendendag houdt deze organisatie – tevens sponsor van ons – een van haar race op het circuit. Het TT Mediacentrum is de plek waar iedereen wordt ontvangen en een groot deel van het programma zich afspeelt. Zoals ieder jaar is het aantal plaatsen in het mediacentrum maximaal 280, dus wil je er bij zijn (zie foto), meld je dan zo spoedig mogelijk aan. Vanaf 09:45 is iedereen welkom.

Aanmelden kan per vriend via Eventbrite. Na aanmelding komt er in jouw mailbox een bevestigingsmail met ticket. Deze mail moet worden bewaard. Met het geprinte ticket of zichtbaar op telefoon wordt toegang verkregen. Melden bij het Welcome Centrum van het TT Circuit. Kun je op het laatste moment toch niet. Meld je dan af.

Programma Vriendendag rond
Het programma voor onze jaarlijkse dag voor Vrienden TT Circuit is rond. Zoals in de vorig nieuwsbrief al werd gemeld is Ferry Brouwer, de vroegere monteur van Phil Read en Bill Ivy te gast om de Vrienden te vertellen over zijn imposante loopbaan in en naast de wegracerij. Maikel Verkade is aanwezig om zijn ervaringen te delen aangaande deelname aan verschillende rallys, zoals de zwaarste rally ter wereld, de DAKAR.
Over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het TT Circuit zal circuitdirecteur Peter Oosterbaan (zie foto) ons op de Vriendendag bijpraten. En verder komt Peter Bom uitleg geven over het analyseren van data van racemotoren. Bom is bij verschillende wegraceteams, ook GP teams, betrokken als data-analist.

Ook bustoer
Voor Vrienden die met de trein naar Assen komen staat om 9.10 een touringcar van onze sponsor Kreeft bij het NS station Assen gereed, voor gratis vervoer naar het TT Circuit. En na afloop rijdt deze bus ook weer terug naar het NS station, dat zal omstreeks 16.00 uur zijn. Let op: de bus rijdt eenmaal vanaf het station en aan het eind van de Vriendendag eenmaal naar het station. Met dezelfde bus wordt in de pauze van het raceprogramma op het TT Circuit, exacte tijdstip is nog niet bekend, een bustoer (zie foto) over het circuit gemaakt, waarbij uitleg wordt gegeven over hetgeen er te zien is.

Bezoek racingteams
Tijdens de Vriendendag kun je natuurlijk een kijkje achter de schermen nemen. In de middaguren zijn er rondleidingen door de gebouwen van het TT Circuit en ook zijn er enkele motor- en autoraceteams aanwezig om uitleg te geven over hun activiteiten op de diverse circuits in Europa. Zo staat het team van Quentin Koers onze Vrienden op te wachten en ook de autoraceteams verwelkomen Vrienden graag. Dit jaar is het team Jorn Boertien / Youri Verswijveren met hun BMW (zie foto / Serge Duursma) aanwezig en ook coureur Roy Haak is met zijn mensen present om uitleg te geven. Verder is te melden dat voor Riders for Health een aantal mooie artikelen wordt geveild. De foto’s bij de berichten over de Vriendendag zijn van Bert van Dalen, onze “huisfotograaf” die ook dit jaar weer het nodige beeldmateriaal zal maken. De presentatie van de dag is als vanouds in goede handen van Evert ten Napel.

Inschrijven CRE kan nog
Je kunt nog tot komende zaterdag inschrijven voor de CRE, de training waarmee je een betere motorrijder kunt worden. VriendenTT werkt hierin samen met CRT Holland. Deze cursus wordt gehouden op het TT Circuit, waarbij de Juniortrack wordt gebruikt en ook de “echte” TT baan. De CRE voor Vrienden TT is op donderdag 21 september. Via deze speciale actie van Vrienden TT betaal je € 130,-, terwijl de normale prijs € 150,- bedraagt. Inschrijven via Vrienden TT voor deze CRE kan tot en met zaterdag 19 augustus. Inschrijvingen die na zaterdag komen, kunnen niet meer worden behandeld. Aan de CRE kunnen nagenoeg alle typen motorfietsen meedoen.

Wat krijg je?
De praktijksessies van de CRExperience combitraining worden verreden op de TT Junior Track en tijdens de praktijksessies wordt onder meer aandacht besteed aan kijk- en bochtentechniek. Maximaal kunnen 40 Vrienden TT aan deze dag meedoen. Om een ieder zoveel mogelijk aandacht te geven wordt gewerkt in vier groepen van tien rijders. In de middag wordt op het grote TT Circuit gereden (zie foto), zodat iedereen ook daar ervaring kan opdoen. Dit gebeurt in vijf groepen van acht rijders. Inschrijven voor de CRE kan via het formulier. Vul je naam, adres, woonplaats, mailadres en telefoonnummer in. Via Vrienden TT gaan jouw gegevens direct na het sluiten van de inschrijfperiode (laatste dag van inschrijving: zaterdag 19 augustus) naar CRT Holland die deze CRE cursus verzorgt.

Vooruit kijken
Nog even vooruit kijken naar de activiteiten op het TT Circuit. Op 3 september wordt een autorace van ACNN op het TT Circuit gehouden, waarbij de toegang gratis is, ook op de paddock. Een week later staat er een groots evenement te wachten, de MXGP Assen. De motorcross die meetelt voor het officiële wereldkampioenschap en waarbij Jeffrey Herlings een hoofdrol kan vertolken. Hij staat momenteel tweede in de hoogste klasse van het WK motorcross, de MXGP. Het wordt een geweldig spektakel, waarbij een enorme hoeveelheid zand op het circuit wordt gebracht om er een prachtige crossbaan van te maken. Kaarten kun je bestellen via: http://www.mxgp-assen.com/tickets.
Aan het eind van september staat weer een groots wegrace-evenement gepland, de British Superbike, een week na de Vriendedag 2017, dus op 31 september en 1 oktober. Hiervoor zijn kaarten verkrijgbaar via http://www.ttcircuit.com/events/british-superbike/tickets/

Meet us in nature

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris a ornare sem, non semper libero. Sed ultricies purus massa, sit amet tristique neque auctor nec.

Get in touch

Joyride on memory lane

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris a ornare sem, non semper libero. Sed ultricies purus massa, sit amet tristique neque auctor nec. Aliquam erat
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris a ornare sem, non semper libero. Sed ultricies purus massa, sit amet tristique neque.