De Mooiste enz

Vrachtwagen uit Lunteren mooiste van de 2000 trucks op het TT Circuit. Truckstar Festival meer dan geslaagd

ASSEN –  Met 55.000 bezoekers heft de 34ste editie van het Truckstar Festival, Europa’s grootste transportevenement beantwoord aan de verwachtingen van de organisatoren. Het aantal kwam overeen met dat van voorgaande jaren. Daarmee wed bewezen dat dit interessante Festival tot een niet meer weg te denken evenement van formaat is uitgegroeid. Van vrijdagavond tot zondagmiddag was het TT-circuit van Assen bezet door ruim 2.200 vrachtwagens, waar-onder de nieuwste modellen van de grote truckmerken en veel bijzondere trucks uit heel Europa. Er waren vrachtwagens die bijna tweeduizend kilometer hadden afgelegd om een plekje te vinden op het Circuit.

Tijdens het Festival koos een vakjury de Scania R620 van P.J. Hoogendoorn uit Lunteren als de mooiste vracht-wagen,als regel bestuurd door de 22-jarige trucker Evan van Ginkel. De Scania stamt uit 2013 en heeft inmiddels bijna 100.000 kilometer op de teller.  De wagen wordt gebruikt voor het transport van bouwmaterialen. De wagen is speciaal voor het werk op allerlei vlakken aangepast, heeft een verzorgd interieur en een prachtige airbrush van oude Scania’s op de cabine.

Chauffeur Van van Ginkel speelde een belangrijke rol voor de uitverkiezing omdat hij mede heeft bepaald hoe de auto is opgebouwd.

 

TT Circuit zonder verkeersproblemen weer bevolkt met ruim 200O trucks uit vele landen

ASSEN – Het TT Circuit staat dit weekend weer helemaal in het teken van het Europees unieke Truckstar Festival, dat voor de 34ste keer wordt gehouden. Zoals verwacht waren de tribunes weer met tienduizenden bezoekers bezet en ook elders op het uitgestrekte TT terrein bewogen zich weer velen, die van dichtbij de veelal prachtig opgetuigde vrachtwagens kwamen bewonderen. Daarvan konden zij maar een beperkt gedeelte bekijken, want er stonden  meer dan 2000 trucks uit verschillende landen geparkeerd.

De aanvoer naar het circuit verliep vrijdag zonder veel problemen, want er kon gebruik worden gemaakt van de nieuwe ongelijkvloerse verbindingen bij Assen Zuid. Een maand eerder kon ook al van de fly-overs gebruik worden gemaakt.

Met de komst van de trucks kon men van een generale repetitie spreken, die gevolgd gaat worden door een officiële bijeenkomst met ministerieel gehalte en de uitvoerders die bij de miljoenen kostende aanleg van de Assen-Zuid verbindingen betrokken zijn geweest.