2007 aug – sept Champ Car coureurs.

   Kennismaking coureurs met Assen wordt uitgezonden op Amerikaanse TV

Warm welkom voor Champ Car coureurs. Leerlingen van Emmaschool rijden in Mini   Champ voor oude stadhuis

ASSEN – Asser schoolkinderen zullen volgende week donderdag op een sensationele wijze kennis kunnen maken met de Champ Car coureurs, die het daarop volgende weekend op het TT-Circuit in actie komen.

De aan de race deelnemende Amerikaanse Champ Car coureurs zijn met 40 man begeleiding in Assen aanwezig om kennis te maken met de stad en het circuit. Even na half elf zullen zij op de Brink een Mini Champ Car race bijwonen. Kinderen van de Emmaschool gaan daar strijden om de snelste tijd in karts, die door het Verkeerspark ter beschikking worden gesteld. Alle activiteiten in Assen worden op camera vastgelegd en de dag daarna in de V.S. op de TV uitgezonden.

De groep Amerikanen begint donderdag met een rondwandeling in Assen. Wellicht zullen zij in het kader van ‘meet and greet’ handtekeningen uitdelen. Om 10.30 uur worden zij op de Brink door burgemeester Sicko Heldoorn begroet. Tot 11.30 uur wonen de coureurs en hun gevolg op het pleintje voor het voormalige stadhuis, de Mini Champ Car races bij. Kinderen van de Emmaschool, 34 in getal, zullen in een tweetal karts het uitgezette parcours rijden om de snelste tijd. tt baan 1-9-2007 23-35-36De Nederlandse coureur Robert Doornbos, Jan Heylen uit België, Katherine Legge en Justin Wilson uit Engeland, Sebastian Bourdais uit Frankrijk en Paul Tracy uit Canada zullen daar ook bij aanwezig zijn. Volgens Stefan Krans van het Verkeerspark zijn vrijwel alle coureurs begonnen met karting. Wellicht worden er kinderen gemotiveerd om verder te gaan met deze spannende sport.

Aan het eind van de wedstrijd worden de prijzen uitgereikt door de coureur Robert Doornbos, die momenteel eerste staat in het klassement van tot nu toe gehouden races. Die prijzen bestaan uit toegangskaarten voor de races en voor het Verkeerspark.

De coureurs brengen donderdag ook een bezoek aan de schaapskooi in Balloo. De herder leidt de schapen vanuit de kooi naar de heide, waarmee symbolisch de unieke veelzijdigheid van Drenthe wordt aangegeven. Daarin zijn snelheid en lawaai en bijna voorhistorische rust nauw met elkaar verweven.

Terug in Assen wordt de coureurs met aanhang in de Statenzaal een lunch aangeboden, waarna om ongeveer 13.00 uur het circuit wordt verkend. Ervaring leert dat de coureurs en hun begeleiders het circuit tot op de centimeter onderzoeken.

De gemeente heeft ook nog stille hoop dat op de Brink een Formule I wagen wordt opgesteld, maar dat is nog even afwachten.

De TV-kijkers in Amerika zullen een leuk beeld krijgen van een hartelijke ontvangst in Assen

 

Auto race met o a Doornbos