Summerbreak

Ben aan het zoeken naar de foto’s die in die tijd gemaakt zijn vind ik plaats ik ze er bij

De berichten hier onder hebben allemaal in de internetkrant Asser Journaal gestaan foto ineke heijting

 

2015  Team Sport zoekt medewerkers voor organistie achtste ‘Summerbreak’

 

ASSEN – Van 3 tot en met 7 augustus wordt de achtste Summerbreak gehouden. Tijdens dit grote evenement kunnen Assenaren van alle leeftijden een week lang leuke en spannende activiteiten bij het Recreatiegebied Baggelhuizen meemaken.
De organisatie is in handen van Team Sport van de gemeente Assen in samenwerking met vele externe partners. Om de Summerbreak tot een nog groter succes te maken is Team Sport op zoek naar Assenaren die actief aan de organisatie willen meewerken.

Wie daar voor voelt kan contact opnemen met Rick Horst.


2014  Team Sport kijkt terug op geslaagde zomeractiviteiten met grote deelname van jong en oud
ASSEN – Nu de vakantie achter de rug is gaan de mensen van Team Sport zich weer richten op de  Sportstimulering voor Assenaren van alle leeftijden, sportondersteuning in het basis- en voortgezet onderwijs. Ook het ondersteunen van de Asser verenigingen en het stimuleren van Gezonde Leefstijl en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) stond op het programma.
Vorige week vrijdag vond de afsluiting van de vele activiteiten plaats met een Extreme Wipe-Out op een wipe-out baan van 100 meter. DJ Jeroen Post van Slam-FM zorgde van vier tot zeven uur voor een swingende sfeer. Al met al was het een zeer geslaagde week.
Bijzonder positief was ook de samenwerking tussen Team Sport, Make a Wish Nederland, diverse sponsoren en participanten.
Ook diverse Asser sportverenigingen speelden daarbij een belangrijke rol.
De week na de Summerbreak is Team Sport direct doorgegaan met de ‘Fit  en Fun’ week speciaal voor kinderen met, of neigend naar, overgewicht.
De deelnemers konden zich via hun ouders opgeven, maar werden ook doorverwezen vanuit het onderwijs, de GGD en de huisarts.
Ze leerden tijdens deze week veel over gezonde voeding, zijn door middel van workshops en theater voorgelicht en hielden zich bezig met allerlei sportactiviteiten. Tijdens de Fit & Fun week was er een nauwe samenwerking met diverse sportaanbieders, verenigingen, maar ook partners in de gezondheidszorg.
Gezien de behoefte wordt er na de kerst gestart met een proef van vier woensdagen waarbij de Fit en Fun week in vier middagen wordt verdeeld.


2013  Team Sport organiseert voor zesde keer ‘Summerbreak’ grootste, sport- en spelweek van ons land
ASSEN – Dinsdag 11 juni vindt de papieren start  de ‘Summerbreak 2013’, een sportief evenement  voor jeugd en jongeren tot en met 19 jaar, dat voor de zesde achtereenvolgende keer wordt georganiseerd.
Zij kunnen in de zomervakantie een week lang gratis meedoen aan allerlei spectaculaire activiteiten in recreatiegebied Baggelhuizen.
Het voor Nederlandse begrippen unieke project is de grootste, vrijblijvende sport- en spelweek van Nederland.
Het programma wordt dinsdag  om drie uur in het strandpaviljoen bij de Baggelhuizerplas gepresenteerd en aangekleed met een spectaculaire demonstratie op en over water.
Ralph Gesink van het Team Sport van de gemeente zal uitleg geven over het programma alsmede over de achtergronden van ‘Summerbreak 2013’. Hij is de trekker van deze activiteitenweek en is er in geslaagd bijzondere overeenkomsten tot samenwerking met verschillende partijen tot stand te brengen,
Dat heeft als resultaat dat er een week met bijzondere sport- en spelactiviteiten kan woren georganiseerd met een bijonder laag budget.


2012  Vijfde Summerbreak bezorgde  honderden jongeren een spannende en gezellige vakantieweek
ASSEN – De vijfde Summer-break, het grote vakantie-avontuur dat door het Team Sport van de gemeente sa-men met andere externe partijen  instellingen werd georganiseerd is vrijdag afgesloten. Kinderen en jongeren van 4 tot en met 19 jaar hebben een week lang kunnen deelnemen aan spectaculaire en spannende activiteiten die op en rond de Baggelhuizer-plas plaatsvonden.
Donderdagmiddag werd de laatste hand gelegd aan de hutten die waren gebouwd  tijdens de Expeditie Robinson en waar ruim 1300 kinderen mee bezig zijn geweest.
Vandaag was de laatste dag voor de ‘Wipe Out’, waar 400  jonge- ren op afkwamen die zover een avontuurlijk parcours  moeten af-leggen. Dat leidde  over het strand naar een in de plas lig-gend groot vlot en dat moest twee keer worden afgelegd.
Voor de jonge jeugd waren er  springkussens en ballenbakken waar zij zich mede door het goede weer best konden vermaken.  Om de dorst te kunnen lessen waren er voldoende flesjes drinkwater voorhanden en die kwamen goed van pas.
Gedurende de week werden er spannende tochten georganiseerd waar eveneens veel belangstelling voor bestond.
Dat alles was voor het gemeentelijke Team Sport en de mede-organisatoren reden genoeg om tevreden te zijn over het verloop van deze vijfde Summerbreak. Zij hebben vele Asser jongeren een zinvolle en leuke vakantieweek bezorgd.

Bijdrage Ineke Heijting   klik hier voor meer foto’s  en klik dan op de foto voor grotere


2011  Vierde Summerbreak vakantieprogram met veelzijdige sportieve activiteiten voor kinderen en jongeren
ASSEN – Het Team Sport van de gemeente organiseert ook dit jaar in de periode van 15 tot en met 26 augustus sportieve activi-teiten onder de naam Summer-break. Alle Asser kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 19 jaar kunnen daar in het recreatiegebied Baggelhuizen gratis aan deelnemen.

Het veelzijdige evenement is bedoeld als afsluiting van de vakantie en speciaal voor de jeugd dit niet of beperkt met vakantie zijn geweest. De talrijke activiteiten zijn verdeeld over twee leeftijdsgroepen: die van 4 tot en met 12 en van 13 tot en met 19 jaar. Er zijn beachgames, nacht-drop-pings, American Sports, ATB races, een fiets en een watersport-dag g, een Expeditie Robinson en
Extreme Survivals en een spectaculaire Wipe Out op de grootste opblaasbare baan in het land, . Deze Wipe-Out vindt plaats op  vrijdag 26 augustus tijdens de Big Final .

Het programma:
Maandag 15 augustus: Beachgames 4 t/m 19 jaar 11.00-15.00 uur
Dinsdag 16 augustus: Expeditie Robinson 4 t/m 12 jaar 11.00-15.00 uur
Nachtdropping 12 t/m 19 jaar 22.30-01.00 uur
Woensdag 17 augustus: Expeditie Robinson 4 t/m 12 jaar 11.00-15.00 uur
Donderdag 18 augustus: Fietsdag 4 t/m 12 jaar 11.00-15.00 uur
Vrijdag 19 augustus: American Sports 4 t/m 19 jaar 11.00-15.00 uur
Maandag 22 augustus
: Beachgames 4 t/m 19 jaar 11.00-15.00 uur
Dinsdag 23 augustus: Extreme Survival 4 t/m 12 jaar 11.00-15.00 uur
Kampvuuravond 12 t/m 19 jaar 22.00-00.00 uur
Woensdag 24 augustus: Extreme Survival 4 t/m 12 jaar 11.00-15.00 uur
Donderdag 25 augustus: Watersportdag 4 t/m 12 jaar 11.00-15.00 uur
Vrijdag 26 augustus: Big Final 4 t/m 19 jaar 11.00-15.00 uur


 


2010  Veel jeugd bij Summerbreak  in het Pittelose Park


ASSEN – Met die vele vakantie-dagen in de rugzak is het voor de jeugd altijd plezierig ergens aan mee te kunnen doen en wat te beleven.
Daarvoor is het programma Summerbreak opgezet, dat een week geleden op het Koopmans-plein van start is gegaan en deze week in Pittelo is voortgezet. Het weer was weer mooi en meer kinderen dan de gemeentelijke organisatoren hadden verwacht meldden zich voor de diverse activiteiten in het Pittelose park.
De volgende week zal de Sum-merbreak in Baggelhuizen operationeel zijn.

Foto’s Ineke Heijting

 2010  Tijdens Summerbreak leren surfen bij Baggelhuizerplas

ASSEN
– De voor de Asser jeugd onder de naam Summer-break georganiseerde activi-teiten trokken donderdag bij de Baggelhuizerplas zo’n 250 deelnemers. Zij konden zich vermaken met allerlei aan het water en het strand gerelateerde bezigheden, waarvan de moeilijkheid om te leren surfen bijzonder populair was.
Onder deskundige begeleiding leerden de kinderen hoe ze op de surfplank moesten gaan staan  en dat lukte op het strand redelijk goed maar eenmaal in het water was dat wat anders. Er kwam veel kracht aan te pas om het surfzeil omhoog te houden.
Elk uur weer meldden zich kinderen die het wilden gaan proberen en de meesten van hen kregen de slag aardig te pakken.
Er werd zowel op het strand als in het water gevolleybald en er kon volop vermaak worden gevonden op een groot  drijvend spring- en klauterkussen.
De Summerbreak eindigt van-middag (vrijdag)  met verschil-lende activititen als Beachsoc-cer met opblaasboarding en beachvollybal,  watervolleybal en speedminton voor de jeugd van 12 jaar en ouder.Bijdrage Ineke Heijting2009 Wethouder Jaap Kuin opent sportief met glijvlucht de Summerbreak 2009
ASSEN – Wethouder Jaap Kuin opende zaterdagmiddag zeer sportief de Sum-merbreak, het zomerfestijn voor het jon-gere deel van Assen.
In een kort openingswoord wees hij op het veelzijdige en aantrekkelijke programma, dat  voor de komende weken wordt aangeboden door Sportbuurt-werk, jongerenwerk en Kleurrijk Assen.
Daarna beklom hij moedig de op het Koopmansplein opgestelde hoge waterglijbaan en kwam in denderende vaart naar beneden, waar zijn glijvlucht in het water eindigde.
De glijbaan bleek een goede greep, want een paar uur lang stond de jeugd aan beide kanten in de rij om het ook eens te  beleven. Na het succes van Summerbreak 2008 staan ook de komende weken in het teken van tal van sportieve en culturele activiteiten, waarvoor inmiddels al vele aanmeldingen binnen zijn gekomen.
Op het programma staan onder meer: Dirtkarten een zwemfes-tijn bij de Smelt, een  Survival uitdaging,  Summergames bij het recreatiegebied Baggel-huizen en een Sportmarkt op het Koopmansplein.


Bijdrage Ineke Heijting

 


2008 Vakantietijd wordt direct al omgezet in sport en spel tijdens

Summerbreak op Koopmansplein
ASSEN – De vakantie is nog maar net begonnen of de jeugd uit Assen kan zich al volop uitleven op door de gemeente georganiseerde sport- en spelactiviteiten. Een hele trits kinderen was maandagmiddag naar het Koopmansplein gekomen waar  wethouder Chris de Wal de levendige schare jeugdelingen in zijn openingstoespraak vertelde over het hoe en waarom van de Summerbreak.
Deze is opgezet door verschillende wijken en de gemeente als een project waardoor de jeugd twee weken lang actief kan zijn. Voor de openingshandeling moest de wethouder een grote champagnefles proberen te openen. Dat was lang geen gemakkelijk karwei maar met enige moeite lukte het toch de kurk van de fles te laten ploppen, waarna een stroom van ballonnen onder luid gejuich omhoog steeg.

Dat was ook het sein dat de kinderen zich officieel op de verschillende attracties konden storten; niet-officieel hadden velen dat al eerder gedaan want kinderen zijn niet gepro-grammeerd om naar toespraken te luisteren.
Op het plein stonden (en zullen de komende dagen ook staan) verscheidene attracties waaronder  een luchtkussen, een bed waar je van afgeschud wordt,  de zogenaamde buikschuiver waarbij je kleddernat wordt, de haaienbek voor klimenthousiasten en een inktvis met aan elke arm een spel.
Voor de allerkleinsten zijn er onder meer een ballenbak en een kleuterglijbaan.
Op het Koopmansplein kon de jeugd zich ook al opgeven voor deelname aan de diverse op het programma staande activiteiten.        

                           Bijdrage Ineke Heijting